Inici de la manifestació d'aquest 8M, a la plaça Universitat de Barcelona (Cèlia Atset)
Inici de la manifestació d'aquest 8M, a la plaça Universitat de Barcelona (Cèlia Atset)
ANÀLISI

Feminisme més enllà del 8M

Una persona amb qui vaig treballar i a qui admiro, que és company d'aquesta casa, un cop em va dir que "una lluita es comença a guanyar quan queda malament no sumar-s'hi". I si alguna cosa ha aconseguit de moment el feminisme és precisament això.

Comença a ser ja una tradició veure cada 8 de març avatars de Twitter tenyits de lila, anuncis amb aforismes destinats a cridar l'atenció de les dones i tota mena d'homes cis aportant la seva visió de la jornada als mitjans, les xarxes i els bars. Tot això està molt bé. Ja us hem vist, sou els més feministes del barri. Però ara s'ha de demostrar també avui, 9 de març, i fins al 8 de març de l'any que ve.

Perquè de la mateixa manera que us veiem reivindicant una societat feminista el 8M, també ens n'adonem que molts de vosaltres només ho feu un dia a l'any. I el que és realment important és que aquells qui teniu el poder de canviar les coses, que malauradament encara sou els homes, feu alguna cosa per aconseguir-ho. Perquè queda malament no sumar-se a la lluita feminista però queda encara pitjor fer veure que t'hi sumes i no sumar-t'hi de debò.

ARXIVAT A:
Feminisme8M
Anar al contingut