Shakira
La cantant Shakira, a judici per frau fiscal després de perdre l'últim recurs
ANÀLISI

El nou "waka waka" de Shakira

L'enyorat Arcadi Oliveres col·leccionava oxímorons: "intel·ligència militar", "foc amic", "fusteria d'alumini", "banca ètica", "duaners sense fronteres"... Ara podria afegir-hi "Shakira solidària".

En efecte, l'artista colombiana ha fet costat a comunitats indígenes, té o tenia una fundació contra la pobresa anomenada América Latina en Acción Solidària, ALAS, i s'ha fotografiat amb Lula i Uribe en concerts també solidaris.

I ves per on que Isabel Mebarak Ripoll anirà a judici per presumptament haver estafat 14 milions i mig d'euros a Hisenda entre el 2012 i el 2014. Perquè vivia habitualment a Catalunya, segons la Fiscalia, però no hi declarava els diners.

Per fer-nos-en una idea, 14 milions i mig d'euros, a banda de permetre construir 6 escoles de primària de 450 alumnes, són el 10% de tot el frau fiscal que es va detectar a Catalunya el 2020.

Potser per això va dir Shakira allò de "jo també soc catalana". Potser per aquesta virtut tan nostrada de ser solidaris amb una mà i amagar els diners amb l'altra a ritme de "waka waka".

ARXIVAT A:
Frau fiscalAgència Tributària
Anar al contingut