Crisi per "Bricoheroes": Peyu referma la censura i Sanchis no garanteix que el programa continuï
Fotograma de "Bricoheroes" (TV3)
El matí de Catalunya Ràdio

Crisi per "Bricoheroes": Peyu referma la censura i Sanchis no garanteix que el programa continuï

El director de TV3 defensa que l'escena retirada del programa pot ser considerada "masclista i fins i tot pedòfila"

Actualitzat

Nova polèmica al voltant del programa d'humor "Bricoheroes", després que l'estiu passat se'n retirés la reposició a TV3, arran d'un expedient sancionador del CAC per publicitat encoberta. En aquest cas, l'humorista Lluís Jutglar, conegut com Peyu, ha denunciat a Twitter que TV3 hagi eliminat un gag de la nova temporada del programa a Youtube, relacionat amb la reina Letizia i la seva filla Elionor:

En el fragment retirat, Peyu afirma, literalment: "Si fos milionari em cardaria gràcia que me la xupés la Letizia Ortiz". A l'escena retirada, Jair Domínguez afegia: "És poc de ric; si m'haguessis dit la filla...".

El director de TV3, Vicent Sanchis, nega a "El matí de Catalunya Ràdio" que la retirada del polèmic fragment de la nova temporada de "Bricoheroes" sigui per motius polítics, com defensa el seu autor. Segons Sanchis, es va decidir no emetre el gag perquè l'escena "pot ser considerada masclista i fins i tot pedòfila", perquè la princesa Elionor és menor d'edat.

"A l'escena no es parla de la monarquia, es parla d'una dona i de la seva filla menor d'edat, una televisó pública no pot creuar aquesta línia"

Sanchis nega que la decisió sigui per estalviar-se problemes polítics perquè considera que "n'hem tingut de tots colors" i ell mateix ha estat processat acusat de participar en l'organització de l'1-O.

"Ara no és possible censurar res, al cap d'una estona corre per tot arreu, el que sí és possible és decidir quins continguts pot emetre una televisió pública"

El director de TV3 assegura que la tercera temporada de "Bricoheroes" estava aprovada, però reconeix que ara "veurem què passa"

"Això que ha fet el Peyu és molt greu, no es pot justificar una cosa que és injustificable"

En Peyu es referma

En una entrevista també a "El matí de Catalunya Ràdio", l'humorista Peyu, responsable de "Bricoheroes", referma la denúncia de censura política que va fer a Twitter.

Assegura que el director de TV3 menteix en les seves declaracions i afirma que el contracte de la tercera temporada estava firmat molt abans de la polèmica que va esclatar el passat mes de juliol quan el CAC va obrir un expedient sancionador a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per publicitat indeguda, i va arribar a demanar la retirada del programa de la graella.

Sobre les acusacions de possible contingut pedòfil en aquest primer episodi de la tercera temporada, en Peyu es defensa assegurant que no és veritat i que el gag té dues parts:

"Una primera on juguem a fer el boig i a imaginar-nos si fóssim milionaris. Jo dic que tant de bo me la xupés la Letizia Ortiz. I una segona part, on en Jair contesta que això ho troba poc de ric i diu "si haguessis dit la filla...".

En el primer muntatge de l'episodi Peyu assegura que van descartar aquesta segona part:

"Sempre que TV3 ens ha demanat de treure coses que poden tenir conseqüències legals, nosaltres les traiem perquè ho entenem. Per això vam descartar aquest tros".

Peyu també es defensa dels atacs que acusen el gag de masclista.

"Si és masclista o no ho és es pot discutir. La gràcia del format és la irreverència, buscar els límits i generar controvèrsia. Qualsevol persona que estigui una mica entrenada en el consum d'humor, entén el context amb què es va dir. Masclisme i racisme es tracten igual en el programa"

La mateixa consellera de Feminismes, Tània Verge, s'ha referit a la polèmica i en un tuit ha dit que és gag és masclista.

Finalment, sobre la possibilitat que arran de la polèmica se suspengui l'emissió del progrma es mostra contundent:

"No temo per res. Confio amb el que estem fent. Si no fem això, farem una altra cosa. Si no s'emeten els capítols que queden ho hauran d'explicar molt ben explicat".

"Bricoheroes" és un programa d'èxit de TV3, amb la productora "El corral de l'Humor", que s'emet en exclusiva a través dels mitjans digitals i les xarxes socials de la televisió pública del país.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut