1 de cada 5 joves a Espanya creu que no hi ha violència masclista
ANÀLISI

1 de cada 5 joves a Espanya creu que no hi ha violència masclista

Enllaç a altres textos de l'autor

Elisenda Carod

Copresentadora de "La tarda de Catalunya Ràdio"

@elisendacarod

Segons el baròmetre sobre joventut i gènere de la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción, un de cada cinc joves homes a Espanya creu que no existeix la violència masclista. I gairebé la meitat dels homes joves consideren que, tot i existir, no és un problema greu en la societat.

Aquest missatge és per vosaltres. Aquest 50% de la vergonya. És desesperant que el discurs de la ultradreta negacionista de la violència masclista estigui penetrant tan fort en els joves. La nostra esperança de futur, la revolució que farà caure pensaments estructurals nocius que tenen com a model el cunyat que parla amb frases sortides dels pitjors guionistes dels 90.

És aterrador, és pornogràfic que ens estiguin matant i aquest 50% dels homes creguin que és una casualitat! Matemàtiques, haurien d'estudiar. 45 dones assassinades l'any passat, aquest any ja en són 35. M'ho dieu seriosament, que creieu que no existeix la violència masclista? I no cal arribar a extrems, realment creieu que no patim desacreditacions, silenciaments, humiliacions i valoracions constants pel nostre físic? D'acord, ho farem a mode de test de la Super Pop. Has dit mai: "aquesta 'pava' és una histèrica"? Has sentit mai un "aquesta tia me la feia però amb una bossa al cap"? Has sabut mai que "aquesta empresa prefereix tios perquè no es queden prenyats"? Si has respost sí a totes o alguna d'aquestes preguntes és que vius en un sistema patriarcal que propicia l'abús sistemàtic de les dones i que en els seus extrems legitima la violència contra elles. Si voleu, ho fem amb testos de Super Pop, però negar la violència masclista és negar que el Barça és pitjor sense Messi o que teniu uns ous tan grossos per afirmar que no existeix aquesta violència que se us deuen encetar a cada cantonada.

Anar al contingut