El divan és una conversa personal i íntima, on els convidats reflexionen i confessen les seves interioritats a Sílvia Cóppulo, que dirigeix i presenta aquest espai de culte de Catalunya Ràdio des de fa nou anys i que aquesta temporada té una edició televisiva a TV3. El divan a Catalunya Ràdio és líder d'audiència segons l'EGM els dissabtes a la 1 del migdia. A TV3, divanegem els diumenges a les 23.30.

Anhels, satisfaccions, expectatives, alegries i moments difícils de la vida es desgranen amb sinceritat a El divan. El programa escolta persones conegudes, admirades i de reconegut prestigi en una conversa que ofereix aspectes desconeguts per als oients i espectadors i que desperten un gran interès humà.

El divan viu en un plató càlid. Un espai escènic senzill i elegant on un divan i una butaca "conviuen" l'un davant de l'altra, a tocar. La llum, suau i càlida. Les imatges projectades sobre un dels elements escenogràfics volen evocar records, moments emotius o vitals de la persona entrevistada per compartir-los amb els espectadors. La realització està concebuda per afavorir el to intimista de la conversa: plans curts i moviments dolços creen una atmosfera càlida i propera que ho embolcalla tot i a tothom. La música evocada pels entrevistats cus un teixit amb afectes, records, passat i futur.

El divan és un programa del Departament de Nous Formats.