Iolanda Batallé, la directora que obre camins nous
Iolanda Batallé, a l'estudi de Catalunya Ràdio
ANÀLISI

Iolanda Batallé, la directora que obre camins nous

Retrat íntim de la conversa amb la responsable de l'Institut Ramon Llull, que lidera aquest organisme públic amb el cap i el cor

Actualitzat

Iolanda Batallé és la batalladora que vol conquerir per a totes nosaltres un cel que és ben nostre. La vida és aquesta dona forta i sensible, riallera, emprenedora, que arrisca i obre camins nous per eixamplar. La miro i penso que és excepcional trobar una directiva -directora en diu ella sempre-, que sap fondre el cap i el cor, que té present la mort i que, per això, intenta viure cada dia com si fos l'últim. Que difícil és saber riure i que la rialla no provoqui en les altes esferes una pèrdua de respecte!

"Té present la mort i que, per això, intenta viure cada dia com si fos l'últim."

"Atreveix-te a fer les coses a la teva manera; la revolució del lideratge de les dones" (Destino) és el títol del seu llibre inspirador, que et cap a la butxaca i pots llegir entre parades de metro. Et fa pensar en com has callat tantes vegades quan dirigeixes equips o quan has hagut d'obeir directors, que creuen que no els cal explicar el perquè de les seves decisions arbitràries. Et convida la Batallé a reflexionar obertament i a assumir el dret de buscar quina és la teva manera de liderar, fins i tot la vida pròpia, però alhora com ho fas perquè els altres hi trobin la pau. Com combinar el desig de felicitat que vols per a les persones amb la necessitat de l'efectivitat a la feina. Sense models que et serveixin, creant els referents propis.

"Et fa pensar en com has callat tantes vegades quan dirigeixes equips o quan has hagut d'obeir directors, que creuen que no els cal explicar el perquè de les seves decisions arbitràries."

Iolanda Batallé, la directora que obre camins nous
Iolanda Batallé també és escriptora i editora

Iolanda Batallé és una dona intensa, que pensa i emociona. Que inclou la iaia i la cuina en la llista de competències directives. He escrit, sí, iaia i cuina. Que té tanta consciència de qui és que m'impacta positivament.
 

He escoltat milers de persones al llarg de tants micròfons; he vist a les ninetes dels seus ulls la veritat i la mentida, el desig i la por. I us puc ben assegurar que la mirada de la directora de l'Institut Ramon Llull és neta, il·lumina i albira un horitzó on la respiració ampla és possible. Personalment, la miro i em començo a creure que sí que estem construint un món nou per a les nostres filles i fills. Ni som poques, ni estem soles.

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut