"Crims", segona temporada: Històries negres explicades en colors
"Crims" enceta la segona temporada amb nous casos que mostren la realitat més fosca de la nostra societat i reflexionen al voltant de per què matem
"Crims", segona temporada: Històries negres explicades en colors

"Crims", segona temporada: Històries negres explicades en colors

"Crims" enceta la segona temporada amb nous casos que mostren la realitat més fosca de la nostra societat i reflexionen al voltant de per què matem

Carles Porta i Gaset Actualitzat
"Crims", amb Carles Porta, ha preparat 39 noves històries per a aquesta segona temporada
L'equip de "Crims" ha preparat 39 noves històries per a aquesta segona temporada

"Si estic escoltant 'Crims' i he d'entrar al pàrquing, m'espero que acabi el programa perquè no me'n vull perdre ni un minut". Un oient ens feia arribar aquest comentari i s'ha de dir que és un dels millors elogis que es poden rebre. Confesso que el ressò que ha tingut el programa m'ha sorprès. Amb les reemissions de l'estiu, hem arribat a un públic nou i hem rebut una allau encara més gran de felicitacions. N'estem molt satisfets i agraïts i, aquesta segona temporada intentarem fer-ho encara millor.

L'equip, format fins ara per Lídia Orriols, Dolors Martínez i Sergi Cutillas, s'amplia amb la incorporació d'Adolf Beltran i Mercè Folch. Necessitàvem reforços perquè aquesta nova temporada tindrem sessió doble en dissabte i diumenge, sempre que el futbol ens ho permeti. Però no patiu perquè hi hagi partit o no, ja sabeu que ens trobareu sempre al web del programa i a les vostres plataformes preferides de podcast.

Aquesta segona temporada començarem amb el cas que va protagonitzar Ramon Laso, un home que, des de la seva aparent dolçor i simpatia, va acabar condemnat per quatre homicidis. Parlant de dolçor i fent cas a la petició d'un oient, relatarem el cas de la Dolça Neus. Interessantíssim. També relatarem l'assalt al Banc Central explicant moltes anècdotes noves i, entre molts altres casos, seguirem un reguitzell de robatoris que tenien atemorides les comarques gironines amb un protagonista sorprenent.

Estem preparant 39 capítols, un grapat d'històries que requereixen atenció, rigor i passió. Fa anys que em dedico a això del periodisme i la literatura i sempre m'ha quedat clar que tot el que fas amb passió connecta amb la gent. Ens agrada que les històries estiguin plenes de detalls i que tinguin els girs narratius que provoquen tensió i mantenen l'atenció. Com que estem parlant de casos reals, hi ha unes quantes coses que ens guien. Intentem tenir el màxim respecte per les víctimes i les seves famílies, i treballem per no cometre errades. Això es nota molt quan un oient coneix molt bé un cas i li toca de prop. Volem ser molt rigorosos. Nosaltres donem forma de ficció als relats, però tot el que diem és real i per això ha de ser contrastat.

El nostre objectiu principal és entretenir-vos, tot i que no se us escapa que allò de "posar llum a la foscor" no és només una frase. Amb les reflexions de l'antropòleg Adrià Pujol i amb l'exposició de les històries fosques, posem damunt la taula elements de reflexió i això, creiem, és bo.

Ens agrada explicar històries i, pel que ens dieu, a vosaltres us agrada escoltar-les. Són històries fosques que nosaltres intentem explicar en colors, utilitzant els elements narratius de la ficció. Treballem perquè ens continueu acompanyant un any més perquè, per molt tòpic que sembli, la veritat és que, sense vosaltres, la gent que ens escolteu, la nostra feina no tindria sentit.

Continuarem intentant posar llum a la foscor. Gràcies per escoltar-nos, i comencem!

PD: Hi ha gent que no surt mai als crèdits però que fan una feinada essencial des de producció i administració, i els vull retre un homenatge. Són: Maria Riba, Oscar Rodríguez, Sílvia Fernández, Carles Rusiñol i, fins ara, el meu estimat amic Josep Maria Rusiñol, que aquest estiu ha mort a traïció per culpa d'una leucèmia fulminant. A ell li dedico aquesta nova temporada i tot el que vindrà, perquè sense ell no hauria pogut posar la primera pedra d'un món nou, d'una segona oportunitat.

Anar al contingut