Un home llegeix un llibre al transport públic
Tres recomanacions que només podràs deixar quan les hagis acabat (iStock/Canberk Sezer)
Ciutat Maragda

Tres novel·les addictives que no podràs parar de llegir

Una traducció molt esperada i dues històries transgressores i tendres que t'enganxaran

Actualitzat

La connexió entre un lector i un llibre és gairebé un amor a primera vista. En les primeres frases, a la primera pàgina, el lector comença a sentir una mena de desconnexió amb allò que l'envolta per entrar en el món suggerit per l'autor. Llavors, ni el temps ni l'espai existeixen. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria L'Aranya ens porta tres recomanacions candidates a provocar un enamorament sobtat i desenfrenat.

"Jo, Tituba, la bruixa negra de Salem", de Maryse Condé, traduït per Oriol Valls i Fornells (Tigre de paper)

Per primera vegada podem gaudir de la història de la Tituba en català, una de les "bruixes" jutjades a Salem el 1692. La seva vida, marcada pel dolor absolut, la pèrdua, la injustícia i el patiment prenen força a través de la veu de la Maryse, que ens fa gaudir de l'aprenentatge que fa la Tituba de la Man Yaya, una vella sàvia que mitjançant els coneixements propis de la natura, els rituals, els poders curatius de les plantes i l'ànima de tot el que ens envolta, la converteixen en una dona independent.
 

Amb el descobriment de l'amor i de les rígides lleis cristianes de l'Amèrica del s. XVII, la Tituba es manté entre les oracions i els pecats i la seva fe honesta a la Man Yaya. Així, assistim al testimoni d'una societat governada per un patriarcat colonitzador i esclavista que s'amaga darrere d'un fanatisme religiós. Imperdible lectura per descobrir el feminisme de la Maryse Condé i conèixer més a fons el dur capítol de l'esclavisme i del que significa ser bruixa.

"Las primas", d'Aurora Venturini (Tusquets Editors)

Una novel·la absolutament diferent, potent, transgressora i plena de tendresa que ens sorprèn tant pel seu argument i personatges com per la forma en què està narrada.

Escrita per Aurora Venturini als 82 anys, l'obra ens parla de la capacitat de sobreviure de quatre protagonistes amb discapacitats diverses, tant físiques com intel·lectuals. No hi falta de res: violacions, separacions, assassinats, embarassos, diccionaris i molta teràpia pictòrica.
 

L'absència de puntuació en la majoria del text dona força a la narradora protagonista, la Yuna, que ens compartirà la dimensió de l'art a la seva vida i tota la sèrie de desgràcies que les quatre cosines han de viure. La recreació en el procés d'escriptura, l'humor sibil·lí i l'agonia constant converteixen aquesta novel·la en una meravella.

"Un país con tu nombre", d'Alejandro Palomas (Destino)

Una novel·la addictiva, introspectiva, que ens connecta amb els sentiments més purs de l'amistat, la llibertat i, sobretot, l'amor i la importància de perseguir els somnis.

Dos protagonistes entranyables en un poble abandonat: en Jon, cuidador d'elefants, i l'Edith, una viuda que viu amb onze gats. Els dos veïns inicien una relació que comença tímidament i que es va forjant en una intensa amistat.
 

Dos personatges imprescindibles que donen força als protagonistes: la Susi, una elefanta amiga d'en Jon, i la Violeta, la filla amb qui l'Edith vol recuperar la relació després de dècades de silenci.

Dues notícies importants arribaran amb la primavera i la vida canviarà: hauran de prendre decisions. I, sempre, des del cor i la veritat. L'univers literari d'Alejandro Palomas és màgia pura. Atrapa des de la primera pàgina i de ben segur que continuarà…

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut