Llibres per a moments d'incertesa i adversitat
Patrick Radden, Sam Shepard i Ödön van Horváth, mestres a narrar l'adversitat (Foto: Jon Tyson/Unsplash)
Ciutat Maragda

Llibres per a moments d'incertesa i adversitat

Un drama històric, un exemple de superació i un relat sobre la maldat, les recomanacions de la setmana al "Ciutat Maragda"

Actualitzat

Per fer front a la incertesa hi ha vegades que necessitem històries lluminoses. D'altres, en canvi, necessitem relats que demostrin que res és blanc o negre. Amb la pandèmia, d'incertesa en tenim per donar i vendre. Per això, aquesta setmana us portem tres autors que destaquen pel seu mestratge a narrar i fer front a l'adversitat. Llibres recomanats per la mataronina Dòria Llibres.

"No diguis res", de Patrick Radden, amb traducció de Ricard Gil (Edicions del Periscopi)

Volem felicitar una altra vegada els editors de Periscopi: Quina vista i quin olfacte! També felicitem el traductor, Ricard Gil, i, sobretot, l'autor, Patrick Radden. Hem gaudit, hem après i ens hem enamorat.

El periodista de The New Yorker ha escrit un llibre brillant sobre el conflicte a Irlanda del Nord en què trobem dolor extrem i personatges fets malbé, adolorits i trinxats. Una meravella literària. Un drama històric.

"Espia de mi", de Sam Shepard, amb traducció de Dolors Udina (Quid Pro Quo)

L'autor de teatre, dramaturg i actor, amb un munt de premis a l'esquena, es mira i es veu a si mateix al final de la seva vida.

Shepard va començar a escriure el llibre l'any 2016, i ho feia quan ja estava malalt d'ELA. Havia d'escriure a mà i, més endavant, dictant el que volia escriure.

En aquest llibre ens parla d'ell mateix, dels amics i, per sobre de tot, de la família. Vuitanta pàgines tremendament emocionals. Tot un cant a la vida.

"Joventut sense Déu", d'Ödön van Horváth, amb traducció d'Anna Soler (Editorial Fonoll)

Aquesta és la història d'un mestre a l'Alemanya nazi i el reflex de l'adoctrinament dels joves en un estat totalitari.

El 1937, el nacionalsocialisme està inoculant la llavor del mal a tota la joventut alemanya. El jove professor és aconsellat pel director de l'escola on treballa de no portar la contrària a cap alumne, encara que afirmin que els negres són infrahumans.

Ödön van Horváth va morir el 1938 a París amb 37 anys. Va escriure un munt d'obres de teatre, però només dues novel·les: "Joventut sense Déu" i "Un fill del nostre temps"

Busqueu més llibres? A la pàgina del "Ciutat Maragda" trobareu més recomanacions.

Anar al contingut