Tres històries fascinants i necessàries, que donen veu al dolor de milers de dones (iStock)
Tres històries fascinants i necessàries, que donen veu al dolor de milers de dones (iStock)
Ciutat Maragda

Llibres sobre dones supervivents

Paula Bonet, Kathrina Winkler i Anna Starobinets denuncien la violència de gènere amb tres històries plenes de fortalesa

Actualitzat

La violència contra les dones té moltes formes; algunes deixen marques visibles, d'altres no. Totes, però, provoquen ferides profundes i posen a prova la resiliència de les seves supervivents. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria Dòria ens proposa tres lectures que expliquen, a cor obert, un patiment silenciat durant massa temps. 

"La anguila", de Paula Bonet amb traducció al català de Vicent Usó (Univers)

Coneixíem i seguíem a la Paula Bonet pintora i ara estem meravellats amb la Paula Bonet escriptora.

"La anguila" és extraordinària; els records i les relacions familiars, les amistats, els viatges, Xile, avortaments, abusos, violència, i molta, molta pintura.

Llegiu-la i llegiu a totes les dones que cita, us descobrirà grans escriptores. Llibre valent, fascinant i necessari per denunciar la violència rebuda per tantes dones.

"Cárdeno adorno", de Kathrina Winkler (Editorial Periférica)

"Cárdeno adorno" és poesia impresa en la pell d'una dona maltractada. Aquesta novel·la basada en fets reals ens parla de la història de la Filiz, una dona turca maltractada pel pare, i pel seu amant i després marit.

Desautoritzada pel pare, trenca amb la seva família i, amb només 13 anys, se'n va amb Yunus. D'aquesta relació, en naixeran tres fills, violacions reiterades, un viatge a Àustria i, finalment, una nova vida. Caurà i s'aixecarà moltes vegades, el seu plor és universal: és el plor de tantes dones maltractades.

Lectura obligada, llibre essencial en la lluita contra la violència de gènere.

"Tienes que mirar", d'Anna Starobinets, amb traducció de Viktoria Lefterova i Enrique Maldonado (Editorial Impedimenta)

Anna Starobinets escriu amb extrema humanitat el viatge físic i emocional que va patir quan, estant embarassada, rep la notícia que el fill que portava no sobreviurà.

Un pelegrinatge per institucions sanitàries, indiferents al seu problema i al seu drama. Una dissecció crítica de moltes qüestions que tenen a veure amb la sanitat pública i privada, el maltractament psicològic a les dones, la deshumanització, la soledat, el dol i l'abandonament que pateixen tantes dones que han hagut de patir parts perinatals.

Un llibre estremidor sobre la maternitat i la societat russa.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut