Ciutat Maragda

Llibres sobre dones inconformistes i camaleòniques

Daniela Krien, Liudmila Ulitskaya i Daphne Du Maurier ens introdueixen en la intimitat de dones condicionades pel matrimoni, el sexe, les mentides i la història

Actualitzat

Durant segles, les dones han hagut de lluitar per ser propietàries de la seva vida. Moltes han sucumbit, naufragant en el destí que els ha tocat viure. Però moltes se n'han sortit i han pogut expressar el seu desig, la seva força i l'esperança que es poden canviar les coses. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria L'altell ens proposa tres llibres sobre dones camaleòniques, amb vides intenses i commovedores. 

"Amor en cas d'emergència", de Daniela Krien. Traducció de Maria Bosom (Més Llibres)

Aquest llibre dona veu a cinc dones nascudes abans de la caiguda del mur, modernes, però condicionades per les seves pròpies decisions amb passats i vides prou intensos i commovedors perquè el relat de cadascuna sigui emocionant.

Cinc models de dones i de com viuen i sobreviuen a l'amor, el dolor, la pèrdua, el desig i la fragilitat. I malgrat els danys... l'esperança a la curació.

"Mentiras de mujeres", de Liudmila Ulitskaya. Traducció de Marta Rebón (Anagrama)

La Liudmila Ulitskaya ens endinsa en un relat, també, de diferents dones per parlar-nos de la mentida femenina. Aquestes, segons l'autora, es distingeixen clarament de les dels homes, gairebé sempre, mancades de finalitat. Mentim les dones? Com, quan i per què?

A través de diferents veus gaudim de la saviesa i l'art de l'escriptora. Un goig de lectura i descoberta. Tot un plaer per a la intel·ligència. (Algú l'hauria de traduir al català).

"La pomera i altres contes", de Daphne Du Maurier. Traducció de Marta Pera (Les Altres Herbes)

Aquest conjunt de relats ens planteja amb suspens, intriga i en algun cas terror psicològic, la vida de dones, algunes amargades, d'altres menystingudes. Totes annexades pel costat fosc del matrimoni.

Dones atrapades en vides que no les satisfan i que no es conformen amb el que la societat de la seva època els imposa.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut