Llibres per descobrir el plaer de llegir
Quatre propostes que faran volar la imaginació de la canalla
Llibres per descobrir el plaer de llegir
Llibres per inculcar el plaer de la lectura als més petits
Quatre llibres que seran tresors a la vostra llibreria (Foto:iStock)
Ciutat Maragda

Llibres per descobrir el plaer de llegir

Quatre propostes que faran volar la imaginació de la canalla

Actualitzat

Llegir és un plaer que passa de generació en generació. Qui no ha tafanejat la llibreria de casa buscant històries prohibides o sorprenents? Però allò decisiu, allò que fa que llegir sigui tan important com respirar, és trobar aquells primers llibres que ens connecten amb el nostre jo interior, aquell jo lector que vol viatjar i imaginar sense límits. A les recomanacions d'aquesta setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria El genet blau ens porta quatre històries que convertiran els llibres en companys de vida.

"Prohibit néixer", de Trevor Noah, amb traducció de Núria Artigas (Edicions 1984)

És la història de Trevor Noah, un nen de mare negra i pare blanc que no és acceptat en la societat de l'apartheid sud-africà. 

Es tracta d'un relat colpidor, vibrant i molt viu que posa de manifest les absurditats i les crueltats d'un sistema discriminatori basat en el color de la pell. Hauria de ser lectura obligatòria a tots els instituts. Lector juvenil i adult.
 

"Espècies extraordinàries", de Salvador Comelles amb il·lustracions de Christian Inaraja (Birabiro)

Aquest àlbum és una meravella. Els autors proposen un joc lingüístic que consisteix a modificar les vocals i les consonants d'una paraula i així creen una nova espècie. Per exemple, en lloc de centpeus, donen vida a la centveus, un ésser caracteritzat per una cridòria de veus. O bé, el llumoner (en lloc del llimoner), un arbre els fruits del qual xuclen la llum del sol i il·luminen tot el dia. 

Una obra molt enginyosa tant de contingut com visualment. A partir de 6 anys.

"Capgirat", d'Alba Dalmau i Cinta Vidal (Bindi Books)

Encara que probablement el llibre va ser concebut abans de la pandèmia, es fa difícil no relacionar-lo amb l'època que estem vivint. El llibre encara el desconcert que sentim quan alguna cosa es desestabilitza o canvia. És un llibre extremadament sensible i bell que et fa plantejar la mirada o el punt de vista amb què observem el nostre entorn. A partir de 7 anys (i per a tota la família).

"Fox i Chic: Una passejada en barca i altres històries", de Sergio Ruzzier (Liana Comics)

Una proposta rodona de Liana Editorial, perfecta per introduir els més petits en el llenguatge del còmic. Fox i Chick són una guineu i un ocellet. Fox és raonable i pacient; en canvi, Chick és impacient i atabalat. Aquests dos amics, que semblen incompatibles, viuran moltes aventures junts que els faran inseparables. L'autor/il·lustrador sap trobar un equilibri perfecte entre el text de les vinyetes i les il·lustracions. A partir de 3 anys.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

 

Anar al contingut