Joël Dicker, autor d'"El cas Alaska Sanders" (Catalunya Ràdio / Pau Venteo)
Catalunya nit

Torna Joël Dicker amb la novel·la perfecta per a l'estiu

L'exitós escriptor suís estrena novel·la després de dos anys: "El cas Alaska Sanders". Misteri, assassinats, suïcidis, amor i intriga en un llibre per llegir-lo a tot arreu

Actualitzat

Abril de 1999. Un assassinat trasbalsa el petit poble de Mount Pleasant, un llogarret tranquil de Nou Hampshire. El cos de l'Alaska Sanders, una forastera que hi havia arribat feia poc, apareix a la vora d'un llac. La investigació es tanca de seguida i s'arxiva el cas. Onze anys més tard, però, el cas es torna a obrir.

Així engega  "El cas Alaska Sanders" (La Campana), la nova novel·la de l'exitós escriptor suís Joël Dicker, que tanca una trilogia d'assassinats i investigacions policials de la mà de Marcus Goldman. Tot i ser el tercer llibre a sortir a la venda, "El cas Alaska Sanders" ocupa el segon lloc cronològicament pel que fa a l'argument: entre "La veritat sobre el cas Harry Quebert", el primer gran èxit, i "El llibre dels Baltimore". 

 

La novel·la de l'estiu 2022

Joël Dicker i estiu casen perfectament. Si esteu buscant una novel·la que us atrapi i us la pogueu endur a tot arreu, "El cas Alaska Sanders" és el llibre perfecte. Amb gairebé 600 pàgines, Dicker t'enganxa i no et deixa marxar. La novel·la s'estructura per capítols que et situen perfectament en l'escena i que, just abans d'acabar, et proposen una pregunta o un gir que crea la necessitat de seguir llegint. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, Dicker assegura que ha tardat dos anys i mig aescriure aquesta novel·la i que no sol disposar d'un pla previ sobre la història. És a dir, quan comença a escriure encara no sap com acabarà. D'aquesta manera crea la necessitat de fer el llibre més interessant.

"Si jo tinc ganes de seguir descobrint què passa mentre escric, vol dir que el llibre avança bé. Si no, jo mateix he de qüestionar la qualitat del llibre."

Els lectors que descobreixin Dicker gràcies "El cas Alaska Sanders", no han de patir. Els tres llibres que formen la trilogia es poden llegir perfectament per separat. Això sí, per poder entendre perfectament tots els petits referents que van apareixent a la novel·la, caldrà llegir abans o després tant "La veritat sobre el cas Harry Quebert" com "El llibre dels Baltimore". 

 

Adaptació a la TV

Després de l'èxit de "La veritat sobre el cas Harry Quebert", amb més de 15 milions de lectors a tot el món, el 2018 es va adaptar per a la televisió en format sèrie i actualment es pot veure a la plataforma Prime Video. Joël Dicker va poder participar al guió i va ser al rodatge al Canadà, però va voler seguir-lo de lluny per no influir-hi gaire i deixar llibertat. Tal com assegura el mateix Dicker, "va ser súperdivertit" poder ser al rodatge. I amb "El cas Alaska Sanders", l'autor voldria que s'adaptés per a la televisió?

"Estaria molt bé. De fet, ja hi ha un interès per adaptar-la. Però hem de veure què passa finalment."

I ara què? Hi haurà una pròxima novel·la?

L'autor suís fa ja quatre mesos que es troba immers en la promoció de l'última novel·la, s'hi dedica en cos i ànima. Per tant, en aquest temps no ha pogut escriure. Però assegura que d'aquí a unes setmanes tornarà a agafar la rutina: llevar-se a les quatre de la matinada, escriure fins a les 7, esmorzar, i anar cap al despatx a seguir treballant.

Anar al contingut