"La corba s'aplana, però el virus es continua estenent"

Les funeràries ja registren més d'11.000 morts per coronavirus a Catalunya
Laura Rosel: "La corba s'aplana, però el virus es continua estenent"

A partir de dilluns, 1 de cada 10 catalans es podran trobar amb amics i familiars, asseure's en una terrassa i anar d'enterrament. La resta, és a dir, el 90% dels catalans, hauran de seguir amb les mateixes restriccions que fins ara. El govern espanyol avala el pla de desescalada de la Generalitat i aquest serà l'últim cap de setmana de fase 0 per a l'Alt Pirineu i l'Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

En el terreny estrictament polític, la Generalitat s'ha sortit amb la seva en la desescalada per zones; també en les regions sanitàries com a criteri per organitzar les fases; com ja ho va fer amb les franges horàries fa unes setmanes. 50 dies després, el govern espanyol comença a tenir en compte altres opinions. Una actitud que ajuda a rebaixar el soroll que tan poc ajuda en aquests moments.

Estem, doncs, a les portes d'un canvi substancial en el desconfinament. La primera prova de foc va ser la sortida dels nens. Després, la de la resta de la població, per grups d'edat. I ara, el canvi de fase. Una etapa sensible que arrenca sense el reforç de les dades. Tots els indicadors de la pandèmia han empitjorat avui al conjunt de l'estat espanyol: morts, contagis nous i pacients a l'UCI. L'emergència, per tant, continua. La corba s'aplana, però el virus es continua estenent. Que ni les fases ni la primavera facin que ho perdem de vista.

Anar al contingut