El restaurant Alkimia és el millor restaurant de Barcelona, segons la guia Macarfi (Catalunya Ràdio)
El restaurant Alkimia és el millor restaurant de Barcelona, segons la guia Macarfi (Catalunya Ràdio)
Catalunya nit

Els 5 millors restaurants de les comarques de Barcelona i Girona, segons els comensals

La guia gastronòmica Macarfi destaca l'Alkimia i El Celler de Can Roca

Enllaç a altres textos de l'autor

Òscar Callau

Redactor d'Informatius especialitzat en cultura

@oscarcallaum
Actualitzat

Els restaurants Alkimia i El Celler de Can Roca han aconseguit les distincions de la guia gastronòmica Macarfi com els més destacats de les comarques de Barcelona i Girona, respectivament.

Alkimia, del xef Oriol Costa, es va situar com el millor restaurant de Barcelona en un podi on també hi ha tres establiments més de la capital catalana: l'Estimar, el Via Veneto i la Cocina Hermanos Torres. El top 5 dels millors restaurants de les comarques barcelonines el completa l'osonenc Nandu Jubany, amb Can Jubany, a Calldetenes.

Pel que fa als top 5 de les comarques de Girona, després d'El Celler de Can Roca dels germans Roca hi ha el Miramar de Llançà, Les Cols d'Olot, Ca l'Enric de Girona i BoTiC de Corçà.

Aficionats a la cuina fan la tria dels millors locals

La guia Macarfi funciona des de l'any 2015 en versió digital i impresa per valorar els restaurants d'àrees d'interès gastronòmic com Barcelona, Girona, Madrid, el País Basc i La Rioja.

El nom de la guia respon a l'acrònim del seu impulsor i coordinador, l'empresari i gastrònom Manuel Carreras Fisas. Ha explicat a Catalunya Ràdio que és una guia amb seu a Barcelona i independent, perquè les valoracions surten de les crítiques de centenars d'aficionats a la cuina:

"Les valoracions dels restaurants estan fetes per gent corrent amb sensibilitat gastronòmica i sentit comú. Aquí no hi ha ni crítics ni professionals ni periodistes ni 'influencers', són comensals. Llavors és una mica la guia del poble."

Els premis Macarfi es van lliurar el dilluns 28 de novembre en una gala a Barcelona, on també es va presentar la versió impresa de la guia per al 2023.

Anar al contingut