Un dels dissenys de Custo Barcelona presentat a la 080 Barcelona Fashion el 16 de setembre del 2020. Pla general. (Vertical)
Un dels dissenys de Custo Barcelona presentat a la 080 Barcelona Fashion del 2020
Catalunya Nit

Custo Barcelona, veterania i èxit a la 080: "Ens hem beneficiat del nom de Barcelona"

El dissenyador català porta la seva col·lecció d'estiu a la cita de la capital catalana amb la moda envoltat d'una gran expectació

Malgrat ser un dels dissenyadors més veterans de la 080 Barcelona Fashion, el català Custodi Dalmau és un dels que més expectació aixeca a la cita de la capital catalana amb la moda des de fa 31 edicions. 

I és que Dalmau torna a Barcelona --passarel·la d'on no s'ha absentat mai-- després de portar la darrera col·lecció d'estiu de Custo Barcelona als Estats Units, mercat que és el seu principal puntal des que les seves samarretes van lluir a la sèrie "Friends" als anys 90. Amb tot, assegura a Catalunya Ràdio que "jugar a casa és una altra història": 

"Nosaltres ens hem beneficiat del nom de Barcelona perquè a la gent li agrada, la troben un referent, una ciutat amb un estil de vida molt particular. Té una projecció internacional molt bona." 

Fa una dècada que Custo Dalmau porta les seves col·leccions a Barcelona

La marca, que va arrencar als anys 80 amb el nom de Custo Line, va ser pionera a incorporar el nom de la capital catalana. Ho va fer el 1996, quan va entrar al mercat nord-americà on --al principi-- tothom assumia que era francesa o italiana: 

"La gent no sabia on era Barcelona, tampoc els nord-americans."

25 anys a Nova York

Fa una dècada que Dalmau porta les seves desfilades a la 080 Barcelona Fashion. Una xifra que sembla petita si es compara amb la de 50 desfilades seguides que va celebrar a la passada Setmana de la Moda de Nova York, on va complir 25 anys d'assistència:  

"D'estrangers no ho ha fet ningú i de nord-americans, set o vuit dissenyadors. Potser la casa reial per a nosaltres és més Nova York que Barcelona, tot i que la casa física sí que és aquí." 

Sobre el fil conductor dels seus dissenys des de les primeres samarretes estampades dels anys 80 i 90 fins als vestits actuals, Custo assegura que encara hi manté "l'esperit i la genètica":  

"La genètica és una fusió de materials i colors que evolucionem amb cada col·lecció. I l'esperit, el mateix: la creativitat és el nostre motor, i amb cada col·lecció tractem d'aportar alguna cosa amb aquest llenguatge experimental per aconseguir un llenguatge avançat de moda."

Roba que emociona

Pel que fa a la col·lecció Sun O'Clock, que ha portat a la passarel·la barcelonina i que ja va presentar a Nova York fa sis mesos, apunta que està inspirada en el sol i la brillantor: 

"Són 56 propostes per a dona que tenen la funcionalitat necessària però, a més, volen anar un pas més enllà representant l'emoció, l'emotivitat dins la roba."

Aquest dijous és el penúltim dia de la 080 Barcelona Fashion, en què Dalmau comparteix protagonisme amb altres dissenyadors top com Dominnico i la seva proposta distòpica de moda urbana sense gènere, que ha captivat dives del pop com Rosalía, Dua Lipa o Beyoncé.

ARXIVAT A:
Moda
Anar al contingut