Brots a la regió de Lleida sense confinament
La regió sanitària de Lleida dobla en una setmana els casos de coronavirus
Brots a la regió de Lleida sense confinament
ANÀLISI

Brots a la regió de Lleida sense confinament

La regió sanitària de Lleida dobla en una setmana els casos de coronavirus

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat
Brots a la regió de Lleida sense confinament
Hospital de campanya habilitat davant l'Arnau de Vilanova de Lleida per atendre nous pacients de Covid
La línia que dibuixa la pandèmia als gràfics de seguiment és ben vermella a les terres de Ponent des de fa dies. I això és sinònim d'alerta. Així mateix ho ha definit la consellera Alba Vergés. És el primer cop que el Departament de Salut gestiona directament un rebrot: des que es va aixecar l'estat d'alarma i la Generalitat va recuperar el control íntegre tant de Salut com d'Interior, encara no s'havia donat cap situació de risc, com aquesta de la regió de Lleida.

Si cal fer un confinament selectiu serà el govern qui ho decidirà. Però de moment, es descarta. Tot i reconèixer que la xifra de casos continuarà creixent durant els pròxims dies, i que preocupa la possibilitat d'una transmissió comunitària, Salut aposta per la responsabilitat individual. Demana que es reforci la fórmula "distància-mascaretes-mans". És a dir, que s'evitin els contactes físics al màxim, que es faci servir sempre la mascareta i que les mans es rentin tant com es pugui.

Aquesta és l'aposta del govern... Què hi diuen els experts? Un dels investigadors de referència durant aquests mesos, el físic Àlex Arenas, és contundent i molt crític amb la posició de Salut: diu que cal actuar ara, immediatament, aïllar les zones que calgui i atacar d'arrel els brots. No és l'únic que opina així... Altres científics i metges han arrufat el nas davant la situació a la regió de Lleida. Com més curta sigui la distància entre la posició del govern i la dels experts, més confiança es transmetrà a la població.

Fa una setmana i mitja que es va aixecar l'estat d'alarma. Poc més, que es va accelerar la desescalada. Però el bon temps i les vacances que s'acosten amenacen de fer-nos oblidar ràpid que el virus encara és aquí, i que no està controlat. Els gràfics del coronavirus tornen a dibuixar línies amunt... No abaixem la guàrdia.
Anar al contingut