Un 20% de la població catalana no es vacunarà mai, segons un estudi
Catalunya migdia

Un 20% de la població catalana no es vacunarà mai

El 80 per cent seria el sostre vacunal, encara que s'instauressin mesures per incentivar la vacunació com el passaport Covid, segons els investigadors

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Purificació Barceló

Redactora d'Informatius especialitzada en ciència

@pjbarc
Actualitzat
TEMA:
Vacunes

Catalunya difícilment superarà el 80 per cent de persones vacunades contra la Covid-19. És el que ha vaticinat a Catalunya Ràdio l'investigador del centre IsGlobal de La Caixa Quique Bassat, membre del grup científic de seguiment de la Covid-19 a Catalunya.

Bassat creu que el 80 per cent és el sostre vacunal contra la Covid-19, encara que s'instauressin mesures per incentivar la vacuanció, com el passaport Covid per entrar a certs llocs.

"Crec que és utòpic pensar que seguirem pujant un cop arribem al voltant del 80%, i això seran les dades que tindrem. No crec que millorem molt més això. Ni tan sols si posem estímuls extres o addicionals per animar la gent a fer-ho. Crec que serà difícil millorar el 80%."

Quique Bassat considera que es pot arribar al 80% de vacunació perquè hi ha un 10% de ciutadans que l'ha ajornat per les vacances i pensa que amb la tornada a la rutina ho faran.

"És una mica decepcionant, però confio que gran part d'aquesta frenada segueix sent la conseqüència de les vacances i que molta gent, al reincorporar-se els seus fills a les escoles i ells a la seva feina normal, començaran a vacunar-se quan ho podrien haver fet abans."

 

Cues per vacunar-se a la Fira de Cornellà, el 28 d'agost (ACN / Sílvia Jardí)

Els antivacunes, un 5% inamobible

Per Bassat, només hi ha un 5 per cent de ciutadans antivacunes, una població a la qual té clar que no es podrà convèncer.

Actualment, la franja que menys s'està vacunant és la que va dels 20 als 34 anys, on la vacunació està al voltant del 60 per cent.

En les últimes hores només s'han administrat 6.200 vacunes i només 1.600 primeres dosis. Això fa que encara no arribem al 70 per cent de vacunats amb pauta completa. Estem en el 68,7%.

A tot l'Estat només hi ha 5 comunitats que no han superat el 70% de la població general amb pauta completa. A més de Catalunya, hi ha Madrid, les Balears, Ceuta i Melilla.

Una jove vacunant-se a Lleida, aquest estiu (ACN/Laura Cortés)

 

ARXIVAT A:
Covid-19 Vacunes

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut