La covid deixa l'FP i la secundària sense prou professors
Falten professors a FP per culpa de la pandèmia
CATALUNYA MIGDIA

La covid deixa l'FP i la secundària sense prou professors

Falta cobrir un 30% de les places per culpa de les baixes provocades per la pandèmia, segons denuncia la USTEC, el sindicat majoritari al sector educatiu

Sara Cañete / Dani Sainz

Els instituts de secundària i formació professional tenen dificultats per trobar professors substituts d'algunes especialitats. Falten docents de matemàtiques, de català o de castellà, però sobretot d'especialitats de formació professional.

A l'Escola de Treball de Barcelona, el centre d'FP més gran de Catalunya, acumulen 40 baixes des de l'inici del curs. Informàtica o fusteria són les matèries que més ha costat cobrir amb substitucions.

Quan no troben possibles substituts a la borsa de treball de personal docent, intenten fer-hi encaixar altres professors, encara que no compleixin tots els requisits de formació. Però el director del centre, José Luis Duran, reconeix que no és un procés fàcil.

"Si a la borsa no n'hi ha, podem proposar professionals que coneguem i, si ens els autoritzen, podem contractar-los, encara que no compleixin tots els requisits. Però el procés s'alenteix molt i al final estàs unes setmanes sense professionals al centre."

Aquesta situació coincideix amb un augment d'infeccions per covid entre alumnes i professors. En un context general en què les baixes laborals superen les 100.000 a tot Catalunya, en el sector educatiu, més de 5.500 professionals dels centres han donat positiu per covid. En només tres dies, el Departament d'Educació ja ha incorporat prop de 5.000 professors substituts. Segons el sindicat USTEC, almenys un 30% dels nomenaments queden sense cobrir.


 

Anar al contingut