"Els més petits es mereixen llibres xulos, no les cursilades de sempre"
Dues pàgines del llibre "El moment més feliç", en què Lyona plasma el dia a dia amb la seva filla
Catalunya migdia

"Els més petits es mereixen llibres xulos, no les cursilades de sempre"

El segell Estrella Polar inaugura la seva nova col·lecció de llibres de tela per a nadons amb dues joves il·lustradores de prestigi

Són llibres per a nadons, però tenen molta tela. Mai més ben dit, perquè els llibres de roba "El moment més feliç", de Lyona, i "T'estimo", d'Amaia Arrazola, volen ser la porta d'entrada al món de la lectura per als més petits

Les dues són dibuixants professionals i recentment ha estat mares, però, tot i el seu bagatge, asseguren que fer un llibre de tela per a nadons no els ha resultat gens fàcil. 

'Els més petits es mereixen llibres xulos, no les cursilades de sempre'
Amaia Arrazola també ha publicat "El meteorito", un llibre sobre la seva maternitat.

Amaia Arrazola ha estat directora d'art en el sector de la publicitat, amb clients com Vueling, Coca-Cola, Nike o Movistar.

"Buscar alguna cosa per explicara un nen de 0 a 3 anys que sigui bonic i estigui ben fet no és una tasca senzilla. Gairebé és més complicat que escriure un capítol i il·lustrar-lo per a un lector adult. El text, el dibuix, el color... Tot ha de ser minimalista i ha de funcionar."

'Els més petits es mereixen llibres xulos, no les cursilades de sempre'
Lyona és una artista polifacètica. També s'ha dedicat al disseny d'agendes, bosses, samarretes i roba per a nadons.

Lyona, pseudònim de Marta Puig, és dissenyadora gràfica i directora de videoclips de grups com Love of Lesbian, Sidonie o Morat.

"Potser és un dels llibres que més m'ha costat de fer. Li vaig donar 50 mil voltes."   

L'editora d'Estrella Polar (Grup 62), Laura Arcagni, va triar aquestes dues artistes per a inaugurar la nova col.lecció de llibres per a nadons, un producte sovint menystingut, però que ella reivindica com el primer contacte dels infants amb la lectura.

Per això, va apostar per la tela, un material lleuger, suau, resistent a babes i mocs, i que es pot posar a la rentadora.

"La tela és un format que està a mig camí entre una manteta i un llibre. Això permet que siguin llibres que estiguin presents des que els infants són molt petitons i es creï aquest moment íntim, de complicitat, que és l'inici de la lectura."

'Els més petits es mereixen llibres xulos, no les cursilades de sempre'
Els dos primers títols de la nova col·lecció dels llibres de tela d'Estrella Polar (Grup62)

Arrazola i Lyona mostren en els seus respectius llibres, amb colors i formes actuals, els moments que comparteixen cuidadores i criatures en el seu dia a dia. Una posada al dia d'aquest tipus de llibres per al públic d'avui, segons l'editora. 

"El públic al que van dirigits també són mares joves com elles, i com jo, que busquen una estètica actual, diferent, canyera i, fins i tot, amb un punt gamberro. Una cosa que et vingui de gust tenir a prop amb els teus "prints" que tens penjats al menjador. No et ve de gust tenir un llibre de vellut, antic, amb brodats, no?"

El nous llibres de tela ofereixen colors vius i brillants, amb poques pàgines i poca paraula. Però, per les seves dues creadores, també són cultura. 

"Els més petits es mereixen llibres que molin, que sigui modernets, i no la cursilada de torn. Això també és cultura. I als nens els estàs donant cultura. No se m'acut un llibre més important."  

Els dos títols ja són a les llibreries. També en castellà, publicats per l'editorial Timun Mas (Planeta).

ARXIVAT A:
Literatura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut