Jordi Montull arribant a la Ciutat de la Justícia per assistir a l'última sessió del judici del cas Palau, el 16 de juny del 2017
Jordi Montull arribant a la Ciutat de la Justícia per assistir a l'última sessió del judici del cas Palau, el 16 de juny del 2017
Catalunya migdia

Jordi i Gemma Montull, condemnats pel cas Palau, estarien amagant ingressos a la justícia

Pare i filla amaguen que cobren lloguers d'uns pisos per evitar que els embarguin aquests ingressos i paguin el comís que els va imposar la sentència

Actualitzat

Jordi Montull estaria amagant uns ingressos pel lloguer de tres pisos al Masnou, segons l'escrit que ha presentat a l'Audiència de Barcelona la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona.

Ingressos pel lloguer d'immobles

Segons la FAVB, que exerceix d'acusació popular, Jordi Montull cobra 14.000 euros anuals de tres pisos que té llogats al Masnou. La propietat és compartida amb la seva dona, Mercè Mir. L'any 2019, els lloguers d'aquests pisos els va suposar a tots dos uns ingressos de 28.400 euros. L'entitat veïnal denuncia que aquests imports que percep Jordi Montull no serveixen per pagar els 750.000 euros que li va imposar la sentència per l'espoli del Palau.

Montull, que va ser la mà dreta de Fèlix Millet, va ser condemnat a set anys i sis mesos de presó i a pagar una multa de 2.900.000 d'euros per malversació de diners públics, apropiació indeguda, falsedat en document mercantil, falsedat comptable, tràfic d'influències, blanqueig de diners i un delicte contra la hisenda pública.

Jordi Montull, Gemma Montull i Jordi Pina, entrant a l'Audiència de Barcelona per conèixer la sentència del Cas Palau, 15 de gener de 2018
Jordi Montull, Gemma Montull i Jordi Pina entrant a l'Audiència de Barcelona per conèixer la sentència del Cas Palau, 15 de gener de 2018 (ACN)

L'exnúmero dos del Palau paga 500 euros cada mes per rescabalar els diners comissats. Va al·legar que no podia aportar-hi més diners perquè també havia de pagar una pensió a la seva dona. L'escrit presentat per la FAVB assegura que Montull ha amagat els 14.000 euros que ingressa pel lloguer dels tres immobles del Masnou i demana a l'Audiència que els hi embarguin.

La filla també ha amagat ingressos

La Fundació Palau de la Música, que exerceix l'acusació particular en aquest procés, ja havia denunciat que Gemma Montull rep 3.350 euros mensuals del lloguer de tres finques, uns diners que no destina a indemnitzar la institució.

Jordi i Gemma Montull, arribant a l'última sessió del judici del cas Palau, 16 de juny de 2017
Jordi i Gemma Montull arribant a l'última sessió del judici del cas Palau, 16 de juny de 2017 (ACN)

L'exdirectora financera del Palau va ser condemnada a quatre anys de presó i a una multa de 2.600.000 euros per malversació de diners públics, apropiació indeguda, falsedat en document mercantil, falsedat comptable, tràfic d'influències i blanqueig de diners. El tribunal va acordar un pagament mensual de 500 euros durant cinc anys i li va suspendre la pena de presó. Ara, però, el Palau reclama que ingressi en un centre pentenciari perquè diu que no té una voluntat real de tornar els diners espoliats.

Els tres immobles propietat de Gemma Montull estan embargats pel jutjat, però, tot i així, els va llogar després de la sentència i cobra les rendes corresponents cada mes. A més, una d'aquestes finques, ubicada a Teià, al Maresme, la té llogada al seu fill per deu anys amb dret preferent de compra si l'immoble es ven o es subhasta. El Palau sosté que això és una argúcia de Montull que evidencia el nul esforç reparador cap al Palau i a més obstaculitza l'acció de la justícia perquè la institució recuperi els diners espoliats.
 

ARXIVAT A:
Cas Palau
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut