Els 10 llibres imprescindibles d'aquest estiu
Les propostes editorials per llegir aquest estiu
Catalunya migdia

Els 10 llibres imprescindibles d'aquest estiu

Des de contes curts escrits a la vora del mar i reedicions de clàssics, fins a la primera novel·la de Quentin Tarantino

Enllaç a altres textos de l'autor

Redactora d'informatius especialitzada en literatura

@MontseCampsP
Actualitzat

Són llibres que d'alguna manera o una ens remeten a l'estiu, obres per llegir sota el sol, la majoria relacionades amb aquesta època, i són novetats publicades fa només unes setmanes.

"Vora el mar", recull de contes de l'editorial Univers

Ja comença a ser un clàssic d'aquesta editorial, que cada estiu reuneix alguns autors perquè escriguin un conte amb aquesta estació com a rerefons. 

Roc Casagran, Empar Moliner, Jordi Nopca, Marta Orriols o Carme Riera són alguns dels onze autors que parlen de la mar i la llum, la família i l'eterna esperança del que podria haver estat i ja no serà mai.

"La meva família i altres animals" i el recull de contes "Vora el mar", dues obres imprescindibles aquest estiu

"La meva família i altres animals" i "Ocells, bèsties i parents", de Gerald Durrell

L'editorial Empúries reedita aquests dos clàssics del naturalista britànic, que recullen la seva etapa d'infància quan la seva excèntrica família es va instal·lar a l'illa grega de Corfú. Històries plenes de joia de viure, curiositat i saviesa que ha traduït Pep Julià.

L'obra "Ocells, bèsties i parents" estava descatalogada des de feia anys.

"Hi havia una vegada a Hollywood", la primera novel·la de Quentin Tarantino

L'icònic cineasta reescriu i revisa la seva última pel·lícula, un homenatge al cinema que aquí s'endinsa més en la psicologia dels protagonistes, l'actor en hores baixes Rick Dalton i l'especialista en escenes d'acció Cliff Booth.

Més profunda i hilarant, suposa el debut de Tarantino en l'escriptura. Columna el publica en català i Reservoir Books, en castellà.

"Hi havia una vegada a Hollywood" és la primera novel·la de Quentin Tarantino

"Una vila a Florència", de William Somerset Maugham

La col·lecció Petits Plaers de Viena Edicions publica clàssics deliciosos i la seva aposta per l'estiu és aquest llibre de l'escriptor anglès, que els anys 30 del segle passat era un dels més ben pagats i llegits del món.

La vida d'una viuda recent que es trasllada a Florència per superar la nova situació transporta el lector a una ciutat màgica d'entreguerres, en un ambient elegant i frívol, però sense perdre de vista la realitat històrica d'aquell moment. Traduït al català per Xavier Zambrano.

L'editorial La Campana reedita tres llibres de Josep Maria Espinàs

Van ser els primers títols de la històrica col·lecció A peu: "L'últim traginer", "Viatge a la frontera de la llengua" i "A la taula dels altres". Ara els reediten en tapa dura i amb il·lustracions de Pep Montserrat.

Així reten homenatge a Espinàs, de 94 anys, i conviden a redescobrir territoris com el Priorat, el Pallars i la Vall d'Aran i la Llitera.

"La casa de foc", de Francesc Serés

No és novetat, però és obligat parlar d'un dels llibres de l'any, guanyador del Premi Proa i del Premi Llibreter a millor novel·la en llengua catalana. La història d'un foraster que descobreix els habitants de la vall del Ser, a la Garrotxa, que ha estat tant un èxit de lectors com de crítica. Publicat per Proa.

Les vacances són el moment ideal per gaudir d'una bona lectura (Unsplash/Link Hoang)

Però anem més enllà...

Perquè la maquinària editorial està en ple funcionament i ja es preparen les novetats del setembre. Us en fem un tast: l'1 de setembre, Club Editor publicarà la nova novel·la de Joan-Lluís Lluís, "Junil a les terres dels bàrbars", una novel·la d'aventures plena de poètica situada al principi de l'era cristiana.

També "Sola", el debut a la novel·la de Carlota Gurt editat per Proa, o "Món bonic, on ets?", l'esperada nova obra de Sally Rooney, l'autora de l'exitosa "Gent normal".

El 13 de setembre se'n farà un llançament mundial simultani en anglès i també castellà i català, de la mà de Random House i Periscopi.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut