"Catalunya migdia" rep el Premi Civisme per l'especial "Els nous altres catalans"

"Catalunya migdia" de Catalunya Ràdio ha rebut aquesta tarda al Palau de Pedralbes de Barcelona el Premi Civisme als Mitjans de Comunicació que atorga el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per la sèrie de reportatges radiofònics "Els nous altres catalans". Es tracta d'un treball periodístic d'investigació sobre la integració del milió d'immigrants que han vingut a Catalunya els últims vint anys.

Els reportatges, emesos al març, analitzen aspectes com el sentiment d'integració o rebuig dels nouvinguts i el dels seus fills, i el discurs oficial sobre l'acollida dels immigrants a Catalunya. 

L'equip de redactors que va elaborar la sèrie guardonada, amb Òscar Fernández com a director i Carlos Baraibar a la coordinació, comptava també amb l'assessorament de la professora d'Antropologia Social Sílvia Carrasco, del Grup de Recerca EMIGRA. 

Un dels reportatges, "Històries d'integració i convivència a Girona", elaborat per Albert Requena i Josep Plazas, ja va rebre el Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu en ràdio, dins dels novens Premis Carles Rahola de Comunicació Local. 

Els Premis Civisme reconeixen treballs, entitats o persones que tracten el civisme com a instrument per a la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

Anar al contingut