Àngel Exojo, el jove de 19 anys que va ser apallissat per homofòbia a la festa major de Sant Cugat del Vallès
Manifestació a la plaça de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès contra l'agressió LGTBI-fòbica
Catalunya migdia

"Després de pegar-me van fugir cridant 'maricón'": testimoni del jove apallissat a Sant Cugat

El noi de 19 anys que va ser agredit per homofòbia durant la festa major exigeix que s'investigui el cas a fons

Enllaç a altres textos de l'autor

Miquel Jarque

Redactor d'informatius especialitzat en temes policials

@miqueljarque
Actualitzat
TEMA:
Homofòbia

Àngel Exojo va rebre una pallissa durant la festa major de Sant Cugat del Vallès la matinada del 26 de juny. El van deixar estès a terra, inconscient, amb un trau al cap i diverses contusions al braç i a la mandíbula. Els Mossos encara no han identificat els autors de l'agressió i la investigació continua oberta.

Com és habitual, els fets van passar sense motiu aparent. Tres joves es van adreçar a una amiga que l'acompanyava i li van demanar el mòbil. Ella s'hi va negar i la van increpar. L'Àngel va intentar rebaixar la tensió, però un dels joves el va agredir de seguida.

"Sóc efeminat. La gent ho veu i busca una excusa, com era el mòbil, per pegar-me i tapar la seva homofòbia descarada."

Ni l'Àngel, de 19 anys, ni la seva amiga van respondre a les provocacions, però, tot i això, asseguren que la violència es va desfermar.

"Després de pegar-me van fugir cridant '¡maricón!'. Es van veure amb la potestat, amb el dret i la impunitat de poder vexar-me i humiliar-me sense cap motiu."

L'Àngel va perdre el coneixement. La policia el va dur al CAP, però allà el van derivar a la Mútua de Terrassa, on es va despertar un cop hospitalitzat.

És molt crític amb l'actuació de la policia local, que en un primer moment assegura que va tractar el cas com una baralla en un context de festa. I, en general, lamenta que l'LGTBI-fòbia no es pren prou seriosament fins que els passa alguna cosa.

Nova agressió homòfoba: apallissen un noi fins a deixar-lo inconscient a Sant Cugat
Àngel Exojo, el jove que va patir una agressió homòfoba a Sant Cugat del Vallès (Miquel Jarque / Catalunya Ràdio)

Molts casos en poc temps

L'atac a l'Àngel és un dels 113 incidents LGTBI-fòbics que ha registrat l'Observatori contra l'Homofòbia des de començaments d'any a Catalunya.

En els darrers dies, els casos s'han agreujat, especialment amb l'assassinat del Samuel, un jove gallec de 24 anys a qui van apallissar fins a la mort la matinada de dissabte a prop d'una discoteca del passeig marítim de la Corunya.

"Podria haver estat jo, en Samuel. En canvi, m'he de sentir afortunat per tenir mal al braç, a la mandíbula, tenir una dent trencada i un trau al cap... És molta la impotència que sento ara mateix."

Àngel Exojo, el jove de 19 anys que va ser apallissat per homofòbia a la festa major de Sant Cugat del Vallès
A la manifestació contra l'LGTBI-fòbia de Sant Cugat del Vallès s'ha llegit un manifest reclamant el deure de les institucions de protegir la integritat física de les persones (Miquel Jarque / Catalunya Ràdio)

Més de 200 persones es van manifestar aquest dimarts a la plaça de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, on es va llegir un manifest del col·lectiu LGTBI+ de la localitat vallesana condemnant l'agressió i exigint la garantia de les llibertats individuals i col·lectives.

ARXIVAT A:
Homofòbia LGTBIQ+
Anar al contingut