
Un pessebre de sorra amb molta història
Artistes europeus han tornat a fer aquesta obra d'art efímera que es podrà visitar a Vila-seca fins al 8 de gener
La platja de La Pineda, a Vila-seca, acull un any més el tradicional Pessebre de Sorra a la platja del parc del Pinar de Perruquet. Es tracta d'un espectacular conjunt d'escultures fetes amb sorra que enguany tenen com a fil conductor l'evolució de la història de l'art al llarg de tota la humanitat, segons la coordinadora dels artistes, Núria Valverdú:
"Hem volgut representar alguns dels moments característiques de la història de l'art, des de la prehistòria fins a l'actualitat."

En l'edició d'enguany hi han participat vuit artistes de diferents països europeus, com Txèquia, Lituània o Bèlgica que han donat forma amb sorra de la mateixa platja a figures que representen des d'un esfinx fins a un tòtem amb reminiscències cubistes.
Es tracta d'un grup escultòric únic i diferent amb figures imponents de dos metres d'alçada.

Tot el conjunt ocupa uns 200 m2 de superfície i s'han fet servir 280 m3 de sorra. Això vol dir que s'ha hagut de treballar amb 400 tones de sorra.
Una tradició que es remunta a l'any 2000
El Pessebre de Sorra de Vila-seca s'ha convertit en una atracció única que porta més de 25.000 persones cada any a aquest municipi del Tarragonès. La regidora de Turisme de Vila-seca, Cristina Cid, creu que l'acció ja atreu molts visitants de fora del municipi:
"És una activitat de promoció més del municipi que busca desestacionalitzar el turisme en una època de poca afluència i que a més fa de pol d'atracció d'altres activitats culturals."

El pessebre s'organitza des de fa 23 anys i en paral·lel es duen a terme diverses activitats familiars de temàtica nadalenca perquè grans i petits puguin gaudir d'aquesta tradició.
Una d'aquestes activitats és la instal·lació d'una haima reial per recollir les cartes dels nens per als Reis d'Orient.
