L'aparcament del vehicle s'ha ubicat al costat del pavelló poliesportiu on hi ha instal·lat un punt de càrrega de vehicles elèctrics
Catalunya al dia

Un cotxe de lloguer a compartir entre tot el poble

El Palau d'Anglesola, al Pla d'Urgell, posa a disposició dels seus 2.200 habitants un vehicle elèctric que poden llogar per hores o dies

El Palau d'Anglesola, al Pla d'Urgell, ofereix als seus 2.200 veïns la possibilitat de llogar un vehicle elèctric municipal per unes hores o dies amb la intenció d'afavorir una mobilitat més sostenible. Aquesta iniciativa pionera a Ponent vol oferir alternatives a una xarxa de transport públic que encara presenta força mancances a les zones rurals.

Els veïns del Palau d'Anglesola poden llogar el vehicle compartit a la tarda i els caps de setmana per un preu que ronda els 5 euros l'hora (ACN/Anna Berga)

A més, l'objectiu és que la ciutadania provi els vehicles elèctrics i que la mesura pugui contribuir a pal·liar la crisi climàtica, com apunta l'alcalde, Francesc Balcells.

"Aquí tots tenim un o dos cotxes a casa perquè ho necessitem pel lloc on som. Si ens en podem estalviar un i compartir aquest vehicle que és de tots, és un canvi cultural i un estalvi energètic per al planeta."

El vehicle es podrà llogar a les tardes i els caps de setmana a través d'una aplicació mòbil, mentre que al matí l'utilitzaran la brigada municipal i personal tècnic del consistori.


Preus assequibles

Segons l'espai web, el cost de llogar el vehicle de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola oscil·la entre els 4,5 euros i els 6 euros l'hora, i entre els 45 i els 60 euros al dia.

El vehicle compartit del Palau d'Anglesola té una autonomia d'uns 200 quilòmetres i triga unes dues hores a carregar-se (ACN/Anna Berga)

Per llogar aquest cotxe elèctric, cal ser soci de la cooperativa Som Mobilitat --amb una vuitantena de vehicles compartits arreu de Catalunya-- i sol·licitar a través d'una aplicació les hores o dies en què es vol utilitzar.

"El pot utilitzar la ciutadania del Palau d'Anglesola i del Pla d'Urgell. Reserves prèviament el vehicle, si està disponible, vens aquí amb el mòbil perquè se t'obri i obtens la clau per poder-lo utilitzar. Finalment, l'has de tornar al mateix lloc."

L'aparcament del vehicle s'ha ubicat al costat del pavelló poliesportiu on hi ha instal·lat un punt de càrrega de vehicles elèctrics. Durant el primer any, aquest punt estarà reservat en exclusiva per al cotxe compartit, però d'aquí un any s'obrirà a altres usuaris.

Un cop per setmana, el consistori netejarà el cotxe elèctric compartit, que té una autonomia d'uns 200 quilòmetres i triga unes dues hores a carregar-se.

La iniciativa pionera a les comarques de Ponent busca incentivar una mobilitat més sostenible que contribueixi a mitigar el canvi climàtic (ACN/Anna Berga)

El servei està cofinançat per l'Ajuntament del Palau d'Anglesola i l'associació Leader de Ponent, amb la col·laboració de la cooperativa Som Mobilitat.

 
ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut