L'encariment mundial de l'acer impacta a Bescanó i Sant Gregori
Punt on es construirà la nova pasarel·la sobre el riu Ter (Catalunya Ràdio / Albert Requena López)
Catalunya al dia

Sense poder creuar el riu pel preu de l'acer

Amb l'encariment d'aquest material un 90% en menys d'un any, Bescanó i Sant Gregori, al Gironès, veuen inviable construir la passera sobre el riu Ter

Actualitzat

L'encariment de les matèries primeres, i de l'acer en particular, a causa de la pandèmia ha disparat el cost dels projectes constructius que estaven a punt de començar.

Un d'ells és el projecte llargament reivindicat de la passarel·la sobre el riu Ter que ha d'unir Bescanó i Sant Gregori, al Gironès. Un projecte que estava pressupostat en set-cents mil euros i ara en costa cap a un milió.

L'alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles, diu sentir-se, com a mínim, decebut.

"Quan després de lluitar i aconseguir les expropiacions vaig a una reunió perquè em diguin el dia de començament d'obra, amb la constructora ja signada i tot previst, en surts sense data d'inici de les obres i t'anuncien un nou sobrecost que fa inviable tirar endavant, surts decebut, i tant!"

Ara, els dos ajuntaments busquen finançament nou per fer front a l'increment dels costos generats per la globalització.

Una passarel·la per a passejar i anar en bici

El temporal Glòria va arrasar la passarel·la que pertanyia a una empresa d'àrids i que utilitzava per travessar el riu Ter i, des de llavors, el pas ha quedat tallat.

L'encariment mundial de l'acer impacta a Bescanó i Sant Gregori
Avís que advertia que el passallís per travessar el Ter a Bescanó era privat (Albert Requena López)

L'alcalde de Bescanó ha insistit que la nova pasarel·la serà d'ús exclusiu per a ciclistes i vianants i permetrà fer un circuit circular de Bescanó passant per Salt, Girona, Sant Gregori, Bescanó.

L'encariment mundial de l'acer impacta a Bescanó i Sant Gregori
Vista del lloc on ha d'anar el pas per travessar el riu Ter entre Bescanó i Sant Gregori (CCMA)

Una anella de carrils bici que permet connectar dues valls, la del Ter i la del Llèmena. Xavier Vinyoles afegeix que al marge de la utilitat per als veïns de Bescanó per gaudir dels paratges naturals de la Vall del Llémena, augmenta les possibilitats turístiques del municipi.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut