Nou govern a Tortosa?
De moment, la moció de censura a Roigé no té prou suports
Catalunya al dia

Sense govern d'esquerres a Tortosa

Movem Tortosa proposava un pacte a ERC per desbancar l'alcaldessa, però els republicans creuen que, sense el PSC, seria un executiu "feble"

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana no se sumarà a una moció de censura contra l'alcaldessa de Tortosa després que Meritxell Roigé perdés la qüestió de confiança vinculada als pressupostos per al 2022.

El portaveu republicà, Xavier Faura, assegura que sense el PSC, que governa amb Junts i que s'ha oposat a valorar un possible govern alternatiu amb Movem Tortosa i ERC, els números no surten.

"Un govern dels progressistes i els republicans, que dependria dels vots dels dos regidors de Ciutadans i la CUP, suposaria un relleu més feble i mantenir Tortosa en un desgovern com fins ara. No estem davant d'una veritable moció de censura, sinó d'un ball de cadires." 

Temps fins al 5 de febrer

Tot i el posicionament d'ERC, els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Tortosa, Movem Tortosa, ERC, Ciutadans i la CUP tenen de temps fins al 5 de febrer per articular aquesta alternativa de govern, que, ara com ara, sembla condemnada al fracàs.

Fa uns dies, quan Roigé va sotmetre's a una qüestió de confiança, només va rebre el suport del seu govern -Junts per Tortosa i PSC sumen 10 regidors-, mentre que tota la resta de grups, amb 11 regidors, hi van votar en contra. En cas que l'oposició no aconsegueixi tancar un pacte alternatiu, els comptes proposats per Meritxell Roigé s'aprovarien i ella continuaria al capdavant del consistori.

L'alcaldessa ha lamentat que els altres grups bloquegin els pressupostos i afirma que això va en contra dels interessos de la ciutat. 

"Vull recordar que l'aprovació del pressupost és l'única manera amb la qual l'Ajuntament de Tortosa pot incorporar enguany els 3,83 milions d'euros d'ingressos extraordinaris, uns ingressos que es necessiten en l'actual context de pandèmia, per reactivar l'economia i ajudar aquells qui més ho necessiten." 

Meritxell Roigé governa a Tortosa amb els regidors del seu grup, Junts, i del PSC

Movem Tortosa, el principal partit de l'oposició, i també ERC, creuen que tant el ple de pressupostos del 30 de desembre com la moció de confiança del 5 de gener estaven premeditats per l'alcaldessa des de feia mesos.

Ciutadans apunta que, si el govern municipal hagués inclòs una partida per comprar un terreny per fer un hospital nou, haurien permès que els comptes s'aprovessin.

La CUP critica que Meritxell Roigé vulgui imposar els comptes per la porta del darrere i s'ha posat a disposició de Movem Tortosa i d'ERC per treballar en una alternativa i presentar una moció de censura.

Nou govern a Tortosa?
L'oposició té fins al 5 de febrer per presentar una moció de censura

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha proposat la formació d'un nou govern a la ciutat de la mà d'ERC per desbancar l'alcaldessa, del PDeCAT. Un govern que també necessitaria el suport de Ciutadans i de la CUP. La suma dels grups d'ERC i de Movem, amb nou regidors, es queda dos per sota de la majoria absoluta.

"Movem Tortosa estem oberts a construir una alternativa de govern, un canvi en positiu per a la nostra ciutat. No serà per MovemTortosa que no es produeixi; treballarem fins a l'últim moment per fer-lo possible."

Sergi Arnau, portaveu del grup municipal de la CUP, denuncia el tacticisme dels republicans.

"La situació és una nova oportunitat perduda per part d'ERC per a fer fora d'una vegada per totes Convergència/PDCat/JxTortosa del govern. ERC impossibilita un altre cop un canvi necessaria a Tortosa." 

El regidor de Ciutadans, Miquel Àngel Albacar, considera que és impossible construir un govern municipal alternatiu amb un projecte sòlid, després de la negativa d'ERC.

"Ciutadans aposta per un altre model de ciutat i una altra manera de governar, i treballarem en un projecte alternatiu propi per liderar Tortosa".

Ara com ara, els republicans avisen que els números, sense el PSC, no surten.

 

 
Anar al contingut