Són una parella fanàtica dels ous ferrats i no trobaven ous de prou qualitat. Se'n van anar al mercat de Valls i van comprar unes gallines araucanes de Xile, que ponen ous blavosos, i unes de franceses, que els fan de color xocolata. Així comença l'aventura de Toni Martínez i Neraida García, en part gràcies a l'atzar: "Un dia de molt vent, galls i gallines es van ajuntar per protegir-se i es van barrejar. L'any següent el pollet nascut d'aquest creuament casual va fer ous de color verd clar. Va ser tota una sorpresa." El primer creuament de gallines de raça va donar un ou verd clar (Catalunya Ràdio / Nati Adell) Van engegar fa una dècada amb 4 gallines per a autoconsum al pati de casa seva, al barri de les Escodines, a Manresa, i ara en tenen més de 600 en una granja de Callús. Cada nova generació, un color. N'hi ha de verds, turqueses, grisos, liles o daurats. 100 tonalitats de colors diferents (Catalunya Ràdio / Nati Adell) "La gent es pensa que els pintem o els posem colorant al menjar, però no. Tot és natural. És qüestió de genètica." Comencen a pondre quan tenen un any i mig, l'edat en què la gallina industrial ja està de retirada. Tenen gallines de 7 i 8 anys. En aquesta granja respecten el ritme natural de posta. Per això, fan una tercera part dels ous que fan les convencionals. Recullen entre 80 i 100 ous a l'any cadascuna. Les industrials, gairebé ponen un ou cada dia. Són gallines amb les potes peludes i una cresta com si fos un monyo (Catalunya Ràdio / Nati Adell) "A Catalunya no hi ha cultura d'ou. La gent ha de saber que és un producte de temporada que va del febrer fins a l'octubre."  Són gallines camperes. Viuen a l'aire lliure gairebé tot l'any, excepte ara que amb la grip aviària estan confinades. No els hi donen medicaments. Per prevenir refredats, per exemple, els hi fan infusions d'herbes, les mateixes que es pren el seu amo. "Semblen reines, aquestes gallines." Uns ous diferents Tenen la closca més gruixuda i dura, el rovell més consistent, la clara més gelatinosa i un gust més intens. El Toni ensenya com el rovell té una consistència més gran que altres ous (Catalunya Ràdio / Nati Adell) "Podríem agafar el rovell amb els dits sense trencar-lo i anar-lo passant." Selecció d'ous de colors, a punt per vendre (Catalunya Ràdio / Nati Adell) Fa 3 anys que aquests originals ous els venen a mercats i restaurants, sobretot de Barcelona, com una delicatessen, com la pota negra dels ous: pel gust, per l'originalitat dels colors, i també -i per descomptat- pel preu. Des d'un ou poché fins a un simple ou ferrat, la raó que va portar aquesta família manresana a engegar el projecte.