Horta de Lleida
Horta de Lleida
Catalunya nit

Patrulles veïnals nocturnes a l'horta de Lleida per evitar robatoris

Els veïns de les partides de Marimunt i Serrallonga organitzen sometents farts dels robatoris a la zona, mentre l'alcalde els demana replantejar-s'ho pel perill a què s'exposen

RedaccióActualitzat

Durant tota la setmana, i per segon cop en un mes, els veïns de les partides de Marimunt i de Serrallonga, de l'horta de Lleida, fan torns de vigilància per afrontar els robatoris a la zona.

Durant el cap de setmana passat hi va haver dos robatoris a Marimunt i Boixadors que han precipitat la decisió d'organitzar sometents.

Pere Roqué, president de l'organització agrària ASAJA a Lleida i veí de la partida de Marimunt, és membre d'una de les patrulles i n'ha parlat a Catalunya Ràdio.

"Amb diferents vehicles fem voltes pels camins, identificats amb llums d'emergència als vehicles, i ens comuniquem per WhatsApp.

Si veiem alguna cosa truquem al 112, tal com vam quedar amb els Mossos"

Tenim gent gran que viu a les torres i s'espanten, per això volem donar cop d'efecte perquè sàpiguen que està una mica més controlat"

Posar ordre a l'horta de Lleida (CCMA)  

Preocupació a l'administració

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, veu perilloses aquestes patrulles veïnals nocturnes, i demana als organitzadors que s'ho repensin:

"Cal evitar aquest tipus d'actuacions perquè poden acabar derivant en circumstàncies de perill o de risc.

Respecto la seva decisió de fer aquestes tasques de vigilància, però els insto a replantejar-s'ho."

Pueyo recordava que l'administració ha posat fil a l'agulla al problema amb l'ús de drons de vigilància a la zona que reforçaran l'actuació de la Guàrdia Urbana.

Presentació de drons de vigilància (Paeria de Lleida)

La iniciativa ha provocat expectació entre els afectats i esperen que redueixi el volum de robatoris.

Tanmateix, Roqué manifestava els seus dubtes al respecte:

Els drons poden esta molt bé de dia, però no sé de nit.

Som una zona d'influència de l'aeroport d'Alguaire, així que no se quin dron pot funcionar a la partida de Marimunt que no etorpeixi  l'aeroport.

Un parer similar a l'expressat per Francesc Montardit és el president de la Comissió de l'Horta de Lleida de la federació de veïns:

"No sabem com pot anar, però si més no alguna cosa hi ha.

Però continuem estant amb aquesta psicosi de desesperació de la gent de l'horta, que veiem com roben i tornen a robar, i no hi ha resultats que agafin aquesta gent, que presumptament poden ser els mateixos moltes vegades.

I continua la impunitat respecte a aquests robatoris."

La iniciativa d'organitzar sometents ja es va fer a finals d'octubre passat després que els afectats patissin sis robatoris a la zona en tres dies.

Anar al contingut