Alguns dels joves amb talent d'Òrrius, al Maresme
Catalunya al dia

Òrrius: 700 habitants i una insòlita concentració de talent jove

L'ajuntament ha posat en marxa una campanya per motivar el jovent del poble

Actualitzat

Un picapedrer de la Sagrada Família, dos campions del món de trial i una campiona de "Fit Kid" conviuen a Òrrius, al Maresme, un poble de només 700 habitants. L'ajuntament ha engegat una campanya a les xarxes per motivar els joves del poble, i la resposta ha estat sorprenent.

Impulsada pel Casal "Can Mestres", a través d'Instragram i Facebook es demana als joves que manifestin quin és el seu talent. Gisela Bellavista és coordinadora del projecte Talent Jove Òrrius.

"Portàvem molt  de temps amb els joves d'aquí buscant una manera de motivar-los.... Aquests vídeos amb altres joves poden servir de reclam."

Laia Esquís, campiona del món de trial, a Òrrius (Esteve Martínez)

Entre els joves del poble que han respost a la crida hi ha el picapedrer Arnau Barbany. Ha treballat per a l'escultor Jaume Plemsa i l'artista Sophie Thomson. La feina més important la fa ara per a la Sagrada Família.

"Jo no sóc artista. Sóc picapedrer. No puc crear com creen ells però sóc com les mans de l'artista."

L'Arnau és la quarta generació d'una família de picapedrers que ja van treballar a la façana de la Passió de Josep Maria Subirachs.

"Estem participant amb el meu pare en la torre de Jesucrist, que farà 175 metres com Montjuïc."

Sergi Llongueras és campió del món de trial (Laura Salas)
Sergi Llongueras és campió del món de trial (Laura Salas)

També ha respost a la crida l'Ariadna Navarro de 10anys campiona d'Espanya de Fid Kid, disciplina que combina el ball i les acrobàcies. En Sergi Llongueras, de 25 anys, campió del món de trial l'any 2019 també participa en el projecte.

"Tinc amics que són de grans ciutats i des dels ajuntament tenen moltes ajudes, però des d'un poble petit hi ha menys recursos. És per això que s'agraeix una iniciativa com aquesta. Hem d'estar molt orgullosos de tenir aquest talent al poble."

Laia Esquís, de 15 anys, és campiona del món de trial i estudia quart d'ESO.

"Sempre que et proposen projectes així no pots dir que no perquè ens beneficien a tots."

La campanya per mostrar el talent dels joves d'Òrrius es pot  seguir a través del web Orrius.Cat i de les xarxes socials amb l'etiqueta #TalentJoveÒrrius https://www.instagram.com/can_mestres_orrius/  i  https://www.facebook.com/programaciocanmestres 

 

 

 

Anar al contingut