La festa il·legal s'ha establert prop del pantà de Santa Anna, a la Noguera (Catalunya Ràdio/Roger Segura)
CATALUNYA AL DIA

Nova "rave" a Catalunya: unes 400 persones es reuneixen a Ivars de Noguera

Cinc agents han resultat ferits en un enfrontament amb uns participants i alguns pagesos denuncien danys en finques privades

Actualitzat

Nova "rave" organitzada a Catalunya. Municipis com Cervià de TerMuntanyolaSarral són alguns dels indrets on recentment han tingut lloc aquest tipus de festes il·legals. Esdeveniments amb música tecno que aglutinen centenars de participants al voltant d'una zona a l'aire lliure.

Així és l'actual "rave" establida prop del pantà de Santa Anna, a la Noguera, i que ha reunit unes 400 persones. I és que aquest divendres, 2 de juny, els Mossos van detectar una gran afluència de vehicles estrangers que passaven pel port d'Àger.

Els agents van evitar que muntessin l'assentament en aquesta població, però els participants van deambular per la comarca fins a establir-se en uns terrenys del terme municipal d'Ivars de Noguera.

Els Mossos controlen els accessos a la "rave" per impedir que hi entri més gent (Catalunya Ràdio/Roger Segura)

Danys en finques privades

Els assistents han muntant un campament amb tendes de campanya, cotxes i furgonetes, i la música no para de sonar en tot moment. Una de les participants assegura que ella marxarà avui i afirma que sempre procuren deixar-ho tot net:

"Jo flueixo per la vida, llavors aquest cap de setmana em venia de gust això, bosc i música. Hi ha molta més consciència i no hi ha baralles ni mal rotllos; la gent és respectuosa i sobretot cuiden el medi ambient."

Amb tot, per esquivar els controls policials alguns dels assistents es desplacen per camins alternatius i ocasionen danys en finques com la d'en Ramon Gasol, pagès i regidor d'Agricultura d'Ivars de Noguera:

"M'han trencat branques de fruiters, m'estan arrencant cada dos per tres la cadena que tanca el camí. Aquest matí un vehicle de color gris amb dues persones a dintre ha vingut contra mi i els he hagut de deixar entrar a la finca, em sento indefens."

Cinc agents ferits lleus

En aquest sentit, la matinada d'aquest dissabte, cinc agents dels Mossos d'Esquadra van resultar ferits lleus quan volien evitar l'accés de vehicles a la "rave".

En un dels controls van intentar aturar un camió de matrícula italiana que va envestir el cotxe policial i va continuar la marxa seguit d'altres vehicles. Així ho ha denunciat el sindicat de Mossos USPAC.

Més endavant, una altra patrulla va detenir els dos ocupants del camió, però la resta de persones que els acompanyaven s'hi van encarar i van aconseguir que un dels detinguts fugís. En l'enfrontament, cinc mossos van resultar ferits i d'aquests, quatre han causat baixa.

Daltra banda, el detingut és un jove italià de 29 anys.

Fins a les proximitats s'hi han desplaçat diverses unitats d'antiavalots dels Mossos (Catalunya Ràdio/Roger Segura)

L'alcalde del municipi, Josep Magrí, demana més càstig penal davant aquest tipus de festes:

"La impotència és que tot això sigui una multa administrativa i ja està, crec que això hauria d'estar més penat, si no amb presó, d'una altra manera, perquè els ajuntaments i els Mossos estem totalment indefensos."

Segons Magrí, a la festa 'rave' hi havia convocades unes 3.000 persones vingudes de diversos punts de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol, així com d'arreu d'Europa, principalment d'Itàlia i França, però també de Polònia o Bulgària.

Amb tot, les autoritats no saben quan acabarà la festa, però els Mossos d'Esquadra controlen l'accés per evitar que més gent s'hi pugui sumar.

 
Anar al contingut