Sentir-te privilegiada si no t'ha tocat ser víctima d'una agressió sexual, per Montse Armengou
Concentració a Barcelona per condemnar la violació i agressió d'una menor (ACN)
Catalunya al dia

L'Hospital Clínic atén el doble de dones violades en grup que fa dos anys

El Clínic publica les dades del seu informe anual sobre agressions sexuals ateses a urgències

Enllaç a altres textos de l'autor

Miquel Jarque

Redactor d'informatius especialitzat en temes policials

@miqueljarque
Actualitzat

En els dos últims anys, l'Hospital Clínic de Barcelona ha duplicat l'atenció a dones violades en grup. En el que portem d'any 2021, el 17% dels casos atesos eren de dones que han estat violades per més d'un agressor

Són dades de l'estudi anual sobre violència sexual que realitza l'àrea d'urgències de l'Hospital. Concertament se centra en les dades recolides des de l'1 de gener fins al 31 d'octubre.

Concentració a Lleida contra l'agressió sexual a Rosselló (ACN / Oriol Bosch)

Les agressions sexuals en grup

Des del punt de vista sanitari, s'investiguen les seqüeles que deixa una agressió en grup perquè requereix una intervenció ràpida per evitar-les, segons explica la psiquiatre del Clínic Lluïsa Garcia Esteve, que és presidenta de la Comissió de Violència Intrafamiliar i de Gènere. 

"Ens disposarem a analitzar-ho de la manera més detallada per poder entendre què és el que passa. Sobretot, la nostra finalitat se centra a com ajudar les víctimes a recuperar la salut quan ha estat danyada per una agressió en grup."

La submissió química 

L'informe també detecta que 3 de cada 10 menors de 25 anys van ser drogades abans de ser agredides. Aquest grup de dones és el que triga més temps a demanar assistència mèdica.

S'ha vist que 4 de cada 10 ho fa tres dies després de l'agressió. La doctora Garcia concreta que el motiu que fa que triguin a demanar assistència és la por.

"Diuen que no les creuran si ho expliquen. Tenen por quan l'agressor és un conegut, o un company de classe o un parent o el germà... "

Altres dades de l'estudi

Només a l'Hospital Clínic, cada setmana atenen de mitjana 9 dones que han patit agressions sexuals i la meitat són menors de 25 anys.

El 65% de les dones ateses van patir una violació. El 41% arriba a urgències per iniciativa pròpia i el 25% ho fa amb acompanyament policial
 

El 60% de les dones ateses diuen que tenen intenció de denunciar-ho.

El 7,78 % de les dones van ser agredides per la seva parella, exparella o marit.

 

Anar al contingut