L'Eix Comercial de Lleida, videovigilat
Tècnics instal·lant càmeres a l'Eix Comercial de Lleida
Catalunya al dia

L'Eix Comercial de Lleida, vídeovigilat

La Paeria ja ha instal·lat prop d'una vintena de càmeres, que coincideixen amb la denúncia d'un augment de robatoris en botigues

Noelia Casellas Actualitzat

L'Ajuntament de Lleida instal·larà 57 càmeres en total a l'Eix Comercial de Lleida. De moment, es posen entre la plaça de la Paeria i el carrer Pi i Margall. En aquest tram n'hi haurà 35 i ja se n'han instal·lat la meitat.

En una segona fase, que començarà a principis de l'any vinent, es posaran 22 càmeres més a l'altre extrem de l'Eix, entre la Paeria i el carrer Alcalde Costa.
 

Els comerciants també reclamen més policia

En les darreres setmanes, alguns botiguers han denunciat un augment dels furts, de persones que agafen roba o altres objectes i marxen sense pagar. Celebren que posin càmeres, però reclamen també més policia, com explica l'Imma, d'una de les botigues de l'Eix.

"Des del coronavirus han augmentat els furts perquè s'ha reduït la presència policial a l'Eix, i això fa que els lladres vinguin més perquè ho saben."

Però per demostrar aquest augment de delictes, cal denunciar-ho. Llorenç González, el president dels comercials de l'Eix, ha explicat per què.

"Si hi ha més denúncies i realment hi ha un augment de delictes, els mateixos Mossos poden demanar a la Conselleria un augment d'efectius per l'Eix Comercial."

Les càmeres s'instal·len sobretot en cruïlles i es mira de no deixar punts morts, de cara a facilitar la feina de les policies quan s'investiga un delicte. El control de les càmeres el farà la Guàrdia Urbana.

 

Una altra funció de les noves càmeres és comptar persones

L'Eix Comercial és el cor comercial de Lleida i, de llarg, el carrer més concorregut de la ciutat. El regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, ha explicat que les càmeres permetran ara saber quanta gent hi passa.

"Sabem que és un dels carrers més transitats de Lleida i la mobilitat hi preocupa. Poder comptar quanta gent hi passa ens donarà l'oportunitat de fer actuacions urbanístiques a posteriori."

Les càmeres també serviran per controlar el possible trànsit de vehicles de mobilitat personal, com patinets, per l'Eix Comercial.

 

 
Anar al contingut