Baqueira Beret
Estació de Baqueira Beret (ACN)
Catalunya al dia

La Vall d'Aran busca treballadors de l'hostaleria a Tarragona

El 3 d'octubre es farà una jornada de captació de treballadors amb l'objectiu d'afrontar amb garanties la temporada d'hivern

Actualitzat

El sector hostaler de la Vall d'Aran buscarà professionals qualificats que hagin treballat aquest estiu a la Costa Daurada. Volen afrontar la temporada d'esquí amb garanties de tenir gent preparada, després d'un estiu complicat per la manca de personal, tal com explica el president del Gremi d'Hostaleria de la Vall d'Aran, Xacobe Bartolomé:

"Aquest estiu ha costat moltíssim trobar reforços de plantilla. Hi ha hagut establiments que han hagut d'augmentar dies de descans per manca de personal i alguns, pocs, no han pogut ni obrir perquè no han trobat treballadors de cuina."

Per preparar, doncs, la temporada d'hivern, els hostalers aranesos, amb el suport de Baqueira, els empresaris hotelers tarragonins i el Servei d'Ocupació de Catalunya han organitzat una jornada de captació de treballadors que es farà el 3 d'octubre a Tarragona.

Cambrer
El personal d'hostaleria pot fer un any sencer de feina, a l'estiu a Tarragona i a l'hivern a la Vall d'Aran (Pexels)

El lloc no és casual, i és que la costa tarragonina és la destinació de platja més propera a la Vall d'Aran i, per tant, la més factible a l'hora de crear sinergies. L'objectiu és crear aliances entre aquestes dues zones turístiques perquè els treballadors puguin enllaçar la temporada d'estiu a la Costa Daurada amb la temporada d'hivern a la Vall d'Aran.

Segons Bartolomé, es busquen, sobretot, cambrers i personal de cuina:

"Busquem aquest tipus de personal qualificat i amb experiència que hagi treballat a la zona d'influència de Tarragona, Salou, Vila-seca, Reus, el Vendrell, Cambrils... Tant de bo surti bé. Esperem que ens porti resultats positius."

 

Pel que fa a l'allotjament, el Gremi d'Hostaleria de la Vall d'Aran planteja oferir a aquests temporers places hoteleres en aquells llocs on sigui possible o facilitar-los el lloguer d'apartaments.

Si aquesta experiència de captació de treballadors funciona, al final de la temporada d'hivern es podria intercanviar la jornada i fer-la a Vielha, per reclutar-hi personal que vulgui fer la temporada d'estiu a la Costa Daurada.
 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut