Menys arròs a l'Empordà per culpa d'un fong
Segant l'arròs a una finca de Castellò d'Empúries
Catalunya al dia

Fongs i bèsties amenacen l'arròs de l'Empordà

Les previsions de la collita a aquestes comarques cauen entre un 10 i un 20 per cent

Actualitzat
TEMA:
Alimentació

​La malaltia provocada pel fong de la "Pyricularia" fa caure entre un deu i un vint per cent les previsions de la collita d'arròs a l'Empordà. Es calcula que aquesta campanya es recol·lectaran uns 6,5 milions de quilos d'arròs de les diverses varietats a les prop de 1.200 hectàrees conreades a Pals i als aiguamolls de l'Empordà.

Menys arròs a l'Empordà per culpa d'un fong
Una espiga d'arròs empordanès (Albert Requena López)

​La producció d'arròs d'aquesta campanya a l'Empordà es ressentirà d'aquesta malaltia, que ha afectat de forma desigual alguns camps tant de l'Alt com del Baix Empordà. La tècnica de l'Agrupació de Defensa Vegetal de l'Arròs de Pals Mireia Mera diu que aquest any és un problema general.

"La 'Pyricularia' és un fong que afecta l'espiga de l'arròs i el seu creixement i ens provocarà pèrdues entre un deu i un vint per cent, depèn de les zones, però en aquesta campanya és un problema bastant general."

​​A banda, la producció d'arròs a la zona també es veu afectada cada vegada més per la fauna. Josep Pericay, president de l'Agrupació de Defensa Vegetal de l'Arròs de Pals.

​"Sí que tenim algunes incidències amb la fauna, cada dia és un problema més creixent, sobretot senglars, coipús. Aquesta fauna està afectant molt directament la producció dels nostres conreus aquests últims anys."

Menys arròs a l'Empordà per culpa d'un fong
Cigonyes en un camp d'arròs segat (Albert Requena López )

​A les comarques de Girona el conreu de l'arròs s'ha estabilitzat en 1.200 hectàrees situades sobretot a Pals, tot i que també n'hi ha algun centenar a Castelló d'Empúries, sempre prop de les zones d'aiguamolls. Les treballen una vintena d'agricultors que obtenen anualment uns 6,5 milions de quilos d'aquest cereal.

Actualment ja s'ha recol·lectat cap a un 50 per cent de la superfície i la collita es preveu que s'acabi a mitjans del mes que ve.
 

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut