Els estudiants contractats faran feines de peó
Catalunya al dia

Es busquen universitaris per fer d'escombriaire a Girona

Set estudiants ja s'han apuntat a la borsa que ha obert l'Ajuntament per cobrir les festes de la plantilla

A grans mals, grans remeis. L'Ajuntament de Girona ha activat una borsa de treball perquè els universitaris que ho vulguin puguin fer feines temporals d'escombriaires.

De moment, ja hi ha 7 estudiants que s'hi han acollit. 

El 70% de la plantilla, de vacances

La solució es posa en marxa després de la situació que es va viure aquest Nadal. És habitual que durant les festes nadalenques els contenidors d'escombraries estiguin plens per l'acumulació de cartrons, papers de regal, ampolles i envasos fruit de les trobades familiars.

A Girona això també passa, però aquest Nadal el problema s'ha intensificat. El motiu és que 7 de cada 10 treballadors del servei de neteja estaven de vacances. 

Contenidors plens durant una vaga del servei de neteja, l'any 2019 (ACN)

20 dies de lliure disposició

El conveni amb l'empresa que fa el servei de recollida fixa que, a banda de les vacances, tenen una bossa de 20 dies de lliure disposició i en poden fer ús, comunicant-ho només amb 48 hores d'antelació. Malgrat que aquests dies els treballadors no els cobren, durant les festes passades bona part dels 160 treballadors van fer ús d'aquest dret.

Els treballadors poden agafar festa avisant 48 hores abans (Ajuntament de Girona)

Això, sumat als que ja havien demanat dies festius prèviament, va deixar la plantilla sota mínims. Ja es va anar a buscar personal a les borses internes de què es disposa, però no n'hi va haver prou, i el servei va ser deficient, com reconeix el regidor de Seguretat i Neteja de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

"Ja de natural hi ha un excés de residus, tant de paper com cartró, envasos i orgànica. Al no tenir prou personal, que no n'hem tingut prou perquè no hem trobat ningú que volgués treballar,  hem tingut un problema en la recollida."

Feina temporal per a joves

El mateix regidor va pensar en els universitaris per resoldre el problema, veient com els joves busquen feines temporals per tenir ingressos mentre estudien. La borsa està destinada a les feines bàsiques del servei, que poden ser variades, com explicava el mateix Berloso. 

"Tant pot ser escombrar com buidar papereres, anar amb la cisterna petita per fer neteja d'excrements de coloms, torn de matí, torn de tardes o feina de peó."    

De moment ja s'han interessat per la feina set estudiants (ACN)

Als estudiants se'ls podrà cridar sempre que se'ls necessiti, tant durant l'època de vacances, com ara Setmana Santa, com en caps de setmana o dies puntuals.

S'anirà a buscar personal a aquesta borsa de treball sempre que abans s'hagin esgotat les borses internes de l'empresa de neteja. 

Anar al contingut