La Plaça de la Font de Tarragona uns dies abans de les festes de Santa Tecla
La Plaça de la Font de Tarragona uns dies abans de les festes de Santa Tecla (Catalunya Ràdio / Manel Sastre)
Catalunya al dia

El tancament de terrasses per Santa tecla acaba als tribunals

Els propietaris dels bars i restaurants de la Plaça de la Font de Tarragona han presentat una demanda al jutjat contenciós esperant que el jutge els autoritzi posar taules i cadires per les festes

Actualitzat

El consistori va decidir que els dies 19, 22 i 23 de setembre, coincidint amb alguns dels grans actes de Santa Tecla amb aforament limitat, els establiments no podrien servir menjar ni begudes als qui no tinguessin entrada per veure els actes. També obliga a retirar la majoria de taules de les terrasses.

Al marge de la Plaça de la Font, les limitacions també afecten els carrers més pròxims. Els empresaris consideren que les mesures són arbitràries i injustificades, i el seu advocat, David Rocamora, diu que la decisió només afegeix patiment al sector.

"Això fa que el sector no es pugui recuperar d'una situació de crisi perllongada, dura i difícil, amb mesures que són absolutament arbitràries i injustificades i que només s'entenen des del desconeixement del patiment del sector de l'hostaleria."

La Plaça de la Font de Taragona preparant l'escenari principal de les festes
La Plaça de la Font de Tarragona, preparant l'escenari principal de les festes (Catalunya Ràdio / Manel Sastre)

La denúncia l'han posat al jutjat contenciós administratiu i han reclamat mesures cautelaríssimes per intentar reconduir la situació abans de diumenge.

"Que s'aixequi la prohibició, que les persones que estiguin fora de la Plaça de la Font puguin entrar a dintre dels establiments, perquè encara que sembli increïble el decret prohibeix accedir als establiments de la Plaça durant les festes de Santa Tecla. En definitiva, demanem que l'hostaleria pugui exercir la seva tasca habitual."

Als actes principals s'hi ha previst un aforament màxim de 800 persones. El consistori només permetrà unes 4 o 5 taules per establiment, que normalment en tenen entre 15 i 20. Això, segons explica el seu advocat, els farà perdre molta facturació i en alguns casos ja tenen molt menjar i beguda emmagatzemats a les neveres.

La regidora de Festes, Inés Solé, diu que l'impacte serà mínim i que no hi havia massa marge de maniobra.

"Són només tres dies dels deu de festes i hem intentat trobar la fórmula amb què tothom hi guanyem i vam considerar que poguessin servir en aquestes taules era el més adient."

El sector, al marge de les accions judicials, també amenaça amb mobilitzacions.

 

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut