Calonge, llibreries i capellans
Calonge vol fer de les llibreries un tret diferencial
Catalunya al dia

Calonge: les llibreries topen amb els capellans

La parròquia veta una nova llibreria del projecte Booktown a l'antiga biblioteca parroquial i els promotors ho atribueixen a les pressions d'un grup de feligresos, indignats amb el bisbat de Girona

Actualitzat
TEMA:
Cultura

​Una de les llibreries del projecte Booktown de Calonge, al Baix Empordà, estava previst que s'instal·lés a l'antiga biblioteca parroquial del municipi. Inicialment, tant el rector, Josep Lafont, com el bisbat de Girona havien donat el vistiplau a llogar el local als promotors.

A l'hora de la veritat, però, el rector es va fer enrere i no va firmar el principi d'acord amb els promotors de la iniciativa, segons sembla, per pressions de persones de la parròquia molestes perquè aquest estiu el bisbat de Girona va traslladar l'arxiu parroquial a l'arxiu diocesà, tot i haver presentat més de 500 firmes en contra del trasllat.

Nucli de Calonge, on s'hi obriran les 7 llibreries (CCMA)

​​Fonts del bisbat de Girona han confirmat a Catalunya Ràdio que hi havia un esborrany de conveni per llogar l'antiga biblioteca parroquial de Calonge, però al final no es va arribar a firmar. Les mateixes fonts han declinat explicar els motius d'aquesta decisió de la parròquia.

​Per la seva banda, fonts pròximes a l'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni han lamentat aquest entrebanc i l'actitud de la parròquia en desmarcar-se d'un projecte del qual, segons afirmen, es beneficiaria tot el poble i permetria reobrir un espai que porta molt temps tancat.

Façana de l'església de Calonge (CCMA)

​Les mateixes fonts han reconegut que al promotor de la llibreria afectat se li han ofert altres locals, però se n'han desmarcat i, de moment, s'ha estimat més abandonar el projecte.​

Fins ara no ha estat possible parlar amb cap responsable de la parròquia de Calonge per saber la seva versió dels fets.

Presentació del projecte als veïns

Aquest cap de setmana s'han presentat les set llibreries que finalment participen en el projecte "Calonge, poble de llibres" i que obriran el mes de desembre a diferents punts del barri vell del poble.

En total, s'havien presentat més d'un centenar de candidats a obrir una llibreria sota l'empara d'aquest projecte, i 25 van quedar finalistes. Al final, se n'han triat set, que ja estan adaptant els locals per poder obrir al públic. 

Calonge, llibreries i capellans
Veïns de Calonge escoltant el projecte (ACN)

Oferta variada

De les set llibreries que obriran a Calonge el mes de desembre, dues son generalistes, n'hi ha una d'especialitzada en còmics, una altra en literatura infantil i juvenil, dues en viatges, i una en espiritualitat i ocultisme.

Totes elles distribuïdes entre el carrer Major i el carrer de la Rutlla, al casc antic de Calonge.
 

 

 

ARXIVAT A:
Cultura
Anar al contingut