Façana marítima de Cadaqués (ACN)
Catalunya al dia

Atac d'un senglar a una nena de 10 anys a Cadaqués

Els fets van passar a la Platja Gran del municipi i la nena va ser atesa a l'Hospital de Figueres per una ferida a la cama

Actualitzat

Un porc senglar va atacar dilluns, 1 d'agost, una nena de 10 anys a Cadaqués, a l'Alt Empordà, i la va ferir a la cama esquerra. Va ser cap a les 10 del vespre a la Platja Gran on, en aquell moment, hi havia molta gent i un grup de nens jugant, com detalla l'alcaldessa Pia Seriñana:

"Va ser un porc senglar mascle que s'estava passsejant per la platja. Hi havia molta gent a la platja i un grup de nens jugant.

No sabem per quina causa, suposo que es va pensar que l'atacaven i el que va fer va ser començar a córrer i els nens entenc que també van començar a córrer i va atacar la nena"

Un senglar ataca una nena de 10 anys a Cadaqués (ACN)
La nena va ser atesa en un primer moment al CAP de Cadaqués (ACN)

Cada cop hi ha més senglars

Sariñana afirma que el nombre de senglars ha augmentat durant la pandèmia i que últimament en baixen més al poble.

"Des de la pandèmia han proliferat molt però en situacions com ara, amb la sequera que hi ha a la muntanya, baixen més al poble, a buscar aigua i menjar. Les persones han de ser conscients que són animals salvatges i no se'ls pot donar menjar. I ara, a l'estiu, al poble, hi ha molta, molta gent"

Els fets van passar molt a prop del Bar Boia, de Cadaqués. L'encarregat, Àlex Rodríguez, confirma que els senglars hi baixen, sobretot a la nit:

"Cada nit surten dos o tres senglars que baixen a buscar menjar. Solen estar per la platja."

Des de l'Ajuntament confirmen que a l'hivern ja hi ha batudes de senglars. Arran de l'agressió a la menor, s'ha fet una reunió entre els responsables municipals i els Agents Rurals, i han acordat fer més controls per frenar la presència d'aquests animals al poble. Entre les línies de treball hi ha captures en viu i establir més vigilància per evitar que la gent els doni menjar

Els Agents Rurals i l'Ajuntament, en aquest sentit, subratllen que els porcs senglars són animals salvatges i que, si saben que trobaran menjar al poble, continuaran anant-hi. Alerten que poden reaccionar de manera imprevisible i que, si s'acostumen als humans, s'acostaran cada cop més a zones habitades. Durant la trobada, es va acordar actuar en tres línies. Els agents faran captures amb caixes trampa, també pendran mesures mitjançant teleanestèsia, i, finalment, es vetllarà perquè es compleixi l'ordenança municipal que prohibeix explícitament alimentar-los.

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut