Una mostra dels bolets que es poden descobrir durant l'itinerari
Una mostra dels bolets que es poden descobrir durant l'itinerari
Catalunya al dia

Accés restringit al bosc pintat de Poblet

La mesura busca frenar la massificació en aquest paratge natural protegit

L'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà, ha decidit regular l'accés a la vall de Castellfollit, al paratge natural de Poblet. La mesura vol frenar l'allau de visitants que hi ha hagut els últims anys i els problemes que generen els vehicles als aparcaments i camins pròxims.

Molts dels visitants d'aquest paratge hi han arribat atrets pels anomenats itineraris micològics, que permeten veure uns bolets de grans dimensions pintats al tronc dels arbres que hi ha al bosc. Això ha provocat la presència d'un nombre incontrolat de vehicles que han aparcat en moltes zones sensibles d'aquest espai natural i fins i tot hi han obstruït la circulació.

Un dels bolets pintats als arbres del bosc de Poblet
Un dels bolets pintats als arbres del bosc de Poblet 

Per intentar reconduir aquesta situació, que amb la pandèmia ha anat creixent, el consistori ha aprovat una ordenança per regular i limitar l'accés motoritzat. L'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, diu que havien d'actuar d'alguna manera.

"Amb aquesta quantitat i afluència de gent que entra a la vall de Castellfollit, aquestes restriccions ens permetran actuar i bellugar-nos amb molta més comoditat."

 

A partir d'ara només es podrà aparcar en la setantena de places disponibles a la casa forestal de Castellfollit, l'inici del barranc de l'Argentada, i a l'aparcament de la Roca de l'Abella. L'ordenança recull sancions que arriben als 900 euros per estacionar el vehicle fora de l'àrea habilitada.

 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut