El rock català va ser, sens dubte, un dels fenòmens culturals més destacats des de la recuperació de la democràcia al nostre país. Un cop superada la fase reivindicativa i d'autor protagonitzada per la Nova Cançó, des de la primera fornada de joves que van poder gaudir de l'escolarització en català, va sorgir, ràpidament, la voluntat i el desig de consumir cançons en la seva llengua materna.

Així, doncs, durant 15 anys van ser més de 250 els grups que van catalogar-se sota l'etiqueta de rock català i més de 1.000 els concerts que, repartits pels Països Catalans, van atorgar al "moviment" una importància cabdal.

A "Bon dia, malparits!", Lluís Gendrau i Joaquim Vilarau repassaran durant una hora, cada setmana, els últims anys del segle XX de rock català per mitjà d'una crònica exhaustiva de les principals cançons i bandes del gènere, comentades pels seus protagonistes. El programa tampoc s'oblidarà d'aquelles formacions que no van arribar a assolir l'èxit de grups com Sau o Sopa de Cabra, però que formen part d'una veritable indústria que va arribar a vendre un milió de còpies en els seus 15 anys de vida.

Anar al contingut