L'audiovisual és el programa de Catalunya Ràdio especialitzat en el món de la música del cinema i també la música del món de l'espectacle en general, i, més concretament, del gènere del musical, tant cinematogràfic com teatral.

A L'audiovisual fem una aproximació constant a la història de les bandes sonores, potser una de les grans aportacions a la història de la música al llarg del segle XX, però també estrenem les grans novetats actuals, descobrint nous talents i perseguint una visió de les últimes tendències en l'especialitat.

La temporada 2016-2017, però, té un gran protagonista. Per primera vegada a la història del programa, ens proposem fer una aproximació exhaustiva al gran John Williams, el compositor més conegut i reconegut d'entre els vius, però, en tot cas, una llegenda a l'alçada dels grans del passat. Als 84 anys, John Williams segueix en actiu, dedicat a completar una de les grans obres de la seva trajectòria: el nou cicle de films sobre "Star Wars".

A L'audiovisual, a banda d'homenatges puntuals, dels programes tradicionals dedicats als grans premis (Oscar, Gaudí, Goya, entre d'altres), de completar el cicle de les bandes sonores dels millors directors de la història del cinema, i de les estrenes més interessants, sentim cronològicament les obres del cinema, els musicals i les obres simfòniques, i les de sala, amb concerts de John Williams; també exposem les col·laboracions de l'època de Williams com a orquestrador i arranjador, però també com a pianista, amb altres grans compositors de bandes sonores. Un macroprojecte digne d'un dels grans noms del cinema dels últims 50 anys.

L'audiovisual s'emet a Catalunya Ràdio les nits de divendres a dissabte d'3 a 4 h de la matinada.

Anar al contingut