Anar a la navegació principalAnar al contingut
Tots els matins del món

"Musocofilia", d'Oliver Sacks (Anagrama)

Durada: 2 min
17/04/2019
Aprofitant que ens acostem al Sant Jordi, hem demanat als companys de Catalunya Música que comparteixin un fragment d'un llibre que vulguin recomanar.

Francesca Masclans ha triat aquest llibre d'Oliver Sacks, també publicat per La Magrana amb el títol "Musicofília. Històries de la música i del cervell".

La música ens trasllada a les altures i a les profunditats de l'emoció. Ens pot persuadir de comprar alguna cosa o recordar-nos la nostra primera cita. Ens pot treure de la depressió quan no hi ha altra cosa que ho faci. Ens pot fer ballar sense parar. Però el poder de la música va molt molt més enllà. Oliver Sacks examina el poder de la música a través d'experiències individuals de pacients, músics i gent ordinària. En aquestes històries hi trobem casos com el d'un home a qui va tocar un llampec i que de sobte es va sentir impel·lit a convertir-se en pianista als 42 anys; el dels nens que pateixen la síndrome de Williams, que tenen un sentit hipermusical des del naixement; el de les persones amb «amúsia», per a qui una simfonia sona com un concert de pots i paelles, entre d'altres històries.

Àudios