El gastromusical

 • El paper de la dona al món de la música
  Escolta àudio

  El paper de la dona al món de la música

  En Santiso aprofita l'efemèride del primer gol marcat per una dona a Mestalla per preguntar-se el seu paper al món de la música. I ho fa presentant-nos el grup guanyador del premi Enderrock, Roba Estesa, format tot per noies. I en Jordi Jacas ho remata maridant la música amb un plat.

 • Pearl Jam, vida i mort del grunge
  Escolta àudio

  Pearl Jam, vida i mort del grunge

  Aprofitant el festival Festimad de Butarque a Madrid, en Josep Lluís Santiso ens fa un repàs del moviment grunge i les seves tràgiques conseqüències. I acabem centrant-nos en Pearl Jam i una cançó seva serà la que en Jordi Jacas haurà de maridar en el nostre gastromusical on s'ajunten i es barregen la música i la gastronomia.

 • Futbolistes de la música
  Escolta àudio

  Futbolistes de la música

  En Josep Lluís Santiso ens fa un repàs dels futbolistes que també han estat músics o bé abans o bé després de dedicar-se al món de la pilota. I, de tots ells, en destaca un de molt especial: Julio Iglesias. D'ell serà la cançó que a en Jordi Jacas li tocarà maridar.

 • Isabel Pantoja, la reina de Triana
  Escolta àudio

  Isabel Pantoja, la reina de Triana

  La vida d'Isabel Pantoja ha estat carregada d'èxit però també de polèmica i presó. En Santiso ens acosta a la carrera d'aquest personatge, nascut a Sevilla, dins del seu gastromusical. Just perquè el Jordi Jacas acabi fent un maridatge amb una cançó seva.

 • "Els vells rockers no moren mai"
  Escolta àudio

  "Els vells rockers no moren mai"

  La inauguració del nou estadi de San Mamés va servir per tornar a veure junts els Guns N'Roses. En Santiso ens recorda aquell moment i repassa la trajectòria d'un dels grups més influents en el rock dels 90 que va marcar tota una generació.

 • El sentiment del Kanka
  Escolta àudio

  El sentiment del Kanka

  Afegim un tercer ingredient a la combinació de gastronomia i futbol: la música. Com sempre de la mà del Josep Lluís Santiso, que aquesta setmana ens descobreix un personatge i un músic excel·lent: el Kanka. Nascut a Màlaga però que viu a Barcelona, s'ha fet un lloc al panorama musical gràcies a les xarxes i a YouTube.

 • Dies de glòria
  Escolta àudio

  Dies de glòria

  Hem viscut grans dies de glòria amb el "Que no falti de res" i, per això, volem acabar la temporada explicant la història d'aquesta cançó de Bruce Springsteen. Recordem quan la va interpretar al Camp Nou en una data històrica per a molts barcelonistes.

 • Catalans en xinès
  Escolta àudio

  Catalans en xinès

  Són músics i catalans però han decidit cantar en xinès. En el gastromusical d'avui, el Santiso ens porta un grup amb aquesta particularitat i Jordi Jacas s'encarregarà de maridar una cançó seva d'allò més original.

 • L'excel·lència de Sílvia Pérez Cruz
  Escolta àudio

  L'excel·lència de Sílvia Pérez Cruz

  Girona és terra de talent musical. N'hi ha de tots els gustos i colors, però en Santiso aquesta vegada ha optat per triar la tendresa i la puresa de la mà de Sílvia Pérez Cruz. I Jordi Jacas s'ha encarregat de maridar la cançó.

 • La música de taverna
  Escolta àudio

  La música de taverna

  En Santiso agafa la guitarra i, ja que fem el programa des del restaurant Bobo Pulpín, ens parla de la música de taverna i ens remunta a aquella època en què els mariners s'ajuntaven en aquests locals per cantar cançons que han anat passant de generació en generació fins a arribar als nostres dies. Com les havaneres, i la més popular de totes: "El meu avi".

 • L'himne de la Champions en català
  Escolta àudio

  L'himne de la Champions en català

  Sabeu quina és la història que s'amaga al darrere de l'himne de la Champions? En Josep Lluís Santiso ens l'explica i podem sentir per primera vegada a la història la versió de l'himne en català.

 • Quan el soroll i la música es barregen
  Escolta àudio

  Quan el soroll i la música es barregen

  Una de les característiques, últimament, en la final de Copa es que s'enfronti un equip basc contra el Barça, i el resultat és una enorme xiulada a l'himne abans que comenci el partit. Decibels al màxim que serveixen d'excusa a Santiso per portar-nos un gastromusical amb els grups més sorollosos de la història de la música.

 • Festa i xaranga
  Escolta àudio

  Festa i xaranga

  En Josep Lluís Santiso ha trobat un divertit i festiu grup de música format a Eibar i s'ha posat en contacte amb ells per fer el Gastromusical d'aquesta setmana. En aquest ambient festiu, el Jordi Jacas s'encarregarà de maridar-ho amb una recepta que s'hi adapti.

 • Shakira i el Barça
  Escolta àudio

  Shakira i el Barça

  Josep Lluís Santiso té la capacitat de relacionar Las Palmas amb la Shakira i el futbol, i de reviure el seu mític concert de Barcelona l'endemà que el Barça guanyés una Champions, amb els jugadors blaugranes a l'escenari. Jordi Jacas s'encarregarà de maridar la seva música.

 • La història de Francesc Tàrrega
  Escolta àudio

  La història de Francesc Tàrrega

  Josep Lluís Santiso ens descobreix un personatge fascinant: Francesc Tàrrega. Un guitarrista del segle XIX nascut a Vila-real que va tenir una vida plena de dificultats però que, tot i això, va aconseguir triomfar amb la música. Jordi Jacas té un repte majúscul per maridar la seva melodia.

Anar al contingut