TOTS ELS ÀUDIOS

 • Programa 24: Yo-Yo Ma
  Escolta àudio

  Programa 24: Yo-Yo Ma

  El protagonista del programa d'avui és un dels violoncel·listes més influents dels últims temps, l'estatunidenc Yo-Yo Ma. Sentirem les seves propostes musicals que més l'identifiquen. Un programa realitzat i presentat per Àlex Robles i Víctor Garcia de Gomar.

 • Programa 23: Pablo Heras-Casado
  Escolta àudio

  Programa 23: Pablo Heras-Casado

  En el programa d'avui, coneixerem les preferències musicals del director d'orquestra espanyol Pablo Heras-Casado. Un programa realitzat i presentat per Àlex Robles i Víctor García de Gomar.

 • Programa 22: Jordi Savall
  Escolta àudio

  Programa 22: Jordi Savall

  En el programa d'avui, descobrirem les preferències musicals d'un dels grans del nostre país, Jordi Savall. Àlex Robles i Víctor Garcia de Gomar ens descobreixen les preferències musicals d'aquest músic especialitzat en la viola de gamba, la direcció d'orquestra i la recerca musicològica de música antiga.

 • Programa 21: Alfred Brendel
  Escolta àudio

  Programa 21: Alfred Brendel

  Àlex Robles i Víctor Garcia de Gomar ens descobreixen les preferències musicals d'un gran pianista austríac, que també ha desenvolupat el vessant de la poesia, la creació literària i la pintura. "I tu, què escoltes?", amb... Alfred Brendel!

 • Programa 20: Montserrat Caballé
  Escolta àudio

  Programa 20: Montserrat Caballé

  En el programa d'avui, Àlex Robles i Víctor Garcia de Gomar ens descobreixen les preferències musicals de Montserrat Caballé, una de les més grans sopranos d'òpera de la segona meitat del segle XX.

 • Programa 19: Maria João Pires
  Escolta àudio

  Programa 19: Maria João Pires

  La protagonista del programa d'avui és una reconeguda pianista nascuda a Lisboa però resident a Bèlgica. Actualment té 73 anys, i recentment ha anunciat la seva retirada definitiva dels escenaris. Àlex Robles i Víctor Garcia de Gomar ens descobreixen les preferències musicals de Maria João Pires.

 • Programa 18: Regals musicals
  Escolta àudio

  Programa 18: Regals musicals

  El dia de Reis és especial. I el programa d'avui també ho serà. Àlex Robles i Víctor García de Gomar ens han fet una selecció de música triada per grans personalitats, no exclusivament musicals.

 • Programa 17: Riccardo Muti
  Escolta àudio

  Programa 17: Riccardo Muti

  Avui sentirem les preferències musicals d'un dels grans directors d'orquestra. Entre el 1986 i el 2005 va ocupar el càrrec de director musical del teatre d'òpera La Scala de Milà. Ja sabeu de qui parlem? De Riccardo Muti, és clar!

 • Programa 16: Nadal, Nadal!
  Escolta àudio

  Programa 16: Nadal, Nadal!

  Aquesta és la felicitació nadalenca d'Àlex Robles i Víctor García de Gomar, un programa especial amb moltes recomanacions nadalenques que son veritables regals musicals Bon Nadal!

 • Programa 15: René Jacobs
  Escolta àudio

  Programa 15: René Jacobs

  Avui sentirem les preferències musicals d'un personatge que té moltes facetes; les més conegudes són les de cantant i director. És un dels grans contratenors del panorama actual: Réne Jacobs.

 • Programa 14: Jessye Norman
  Escolta àudio

  Programa 14: Jessye Norman

  Una cantant excepcional, humana, admirada i aplaudida, ens descobreix els seus registres vocals i també instrumentals. De llarga trajectòria i coneixedora del món del lied i de l'òpera -tant del repertori italià com del repertori francès i alemany-, la gran soprano nord-americana fa gala del seu bon gust i ens delecta amb una selecció personal que també contrastarem amb algunes de les perles que ella mateixa ha enregistrat.

 • Programa 13: Lang Lang
  Escolta àudio

  Programa 13: Lang Lang

  El protagonista d'avui es defineix com un filantrop. Se'l considera un bon músic, un boníssim intèrpret però també un excel·lent comunicador. Àlex Robles i Víctor García de Gomar ens descobreixen les preferències musicals del virtuós pianista xinès Lang Lang.

 • Programa 12: Juan Diego Flórez
  Escolta àudio

  Programa 12: Juan Diego Flórez

  El tenor peruà Juan Diego Flórez arriba a la maduresa en plena efervescència i plenitud vocal. Luciano Pavarotti –admirat i recomanat- el considerava el seu hereu, tot i que Flórez emula el model de Kraus i es considera deixeble d'Ernesto Palacio, també peruà. En aquest programa descobrirem els seus gustos musicals i les preferències que van de l'ideal simfònic romàntic al repertori rossinià i verdià en versions molt importants que formen part del catàleg de referència. També sentirem el tenor català David Alegret que ens parla i ens recomana Flórez, com a company i cover de professió, a qui coneix bé i ha substituït en algun dels seus papers més destacats.

 • Programa 11: Philippe Jaroussky
  Escolta àudio

  Programa 11: Philippe Jaroussky

  Aquesta setmana descobrim un dels grans contratenors actuals a través de l'extensa discografia que ens recomana. Jaroussky té una gran preparació musical, i a més de cantar, dirigeix el seu conjunt "Artaserse", fundat el 2002. Va començar amb el violí i el piano i es va introduir en el món del cant i la música antiga més endavant. Tot això es fa palès resseguint la seva llista de recomanació particular, que va de Paganini i Chopin, fins a Bach i Händel, passant per Gluck, Verdi, Stravinski i molts més, sempre parant atenció als intèrprets, sovint molts cantants que admira o amb els col·labora i continua fent bona música.

 • Programa 10: Zubin Mehta
  Escolta àudio

  Programa 10: Zubin Mehta

  La feina del director al capdavant de l'orquestra, més enllà del fet vistós i visual, és complexa i difícil d'entendre, perquè més enllà d'exercir el lideratge -com qui governa el so poderós d'un important conjunt d'instruments ajudat de les mans, els braços i sovint un tros de fusta allargat que anomenem batuta- comporta una gran preparació, coneixement musical, experiència estètica i moltes hores d'assaig. Això, afegit a una gran capacitat comunicativa, ofereix els millors resultats al servei de l'expressió musical. Aquesta setmana tenim de protagonista un dels màxims exponents de la direcció de la nostra era simfònica, el gran Zubin Mehta, que amb la seva experiència encara està en actiu i ens descobreix els seus gustos musicals a través, sobretot, de les versions orquestrals que ell mateix ha protagonitzat.