TOTS ELS ÀUDIOS

 • La perla: "I'm still here"
  Escolta àudio

  La perla: "I'm still here"

  Una partitura tan rica com la de "Follies" obliga a seleccionar de quines cançons parlem al nostre programa. Però pel final hem deixat el que és, possiblement, el millor tema de l'obra. Un himne a la supervivència en el món de l'espectacle, en una versió única d'una de les grans dives de l'escena, la televisió i el jazz.

 • Andrew Lloyd-Webber
  Escolta àudio

  Andrew Lloyd-Webber

  Arriba a L'Auditori de Barcelona una versió molt especial del Jesus Christ Superstar (1970) d'Andrew Lloyd-Webber, amb el grup Seward, i just se celebra el 30 aniversari de l'estrena a Broadway de "The Phantom of the Opera" del mateix autor. Acostumem a identificar Lloyd-Webber amb espectacles comercials i grans produccions… però potser és el moment de dedicar-li més atenció al seu bagatge clàssic, que pot haver quedat eclipsat per la seva faceta de creador de mega-hits. Potser els seus espectacles estan sobrevalorats i la seva música infravalorada?

 • Protagonistes: Revisiting Jesus Christ Superstar
  Escolta àudio

  Protagonistes: Revisiting Jesus Christ Superstar

  Entrevista a Adriano Galante i Juan Rodríguez, vocalista i bateria respectivament del grup de música Seward el qual, sota la direcció de Jordi Oriol, desconstruiran a l'Auditori de Barcelona l'obra Jesus Christ Superstar. Què ha portat a unir el compositor més comercial del món dels musicals, l'Auditori més clàssic i aquest grup inclassificable a unir-se?

 • La perla: "I don't talk to strangers"
  Escolta àudio

  La perla: "I don't talk to strangers"

  Lord Andrew Lloyd-Webber és un compositor molt prolífic... però potser no tant com sembla. Algunes de les seves cançons més antigues han reaparegut, només lleument modificades a altres espectacles seus. Sabeu com sonava "All I Ask of You" de "Phantom of the Opera" abans d'escriure's "Phantom of the Opera"?

 • Amour, de Michel Legrand
  Escolta àudio

  Amour, de Michel Legrand

  S'acosta Sant Valentí i volem aprofitar la data per recuperar un dels musicals més romàntics, divertits, sofisticats i oblidats que han passat pels escenaris de Broadway: "Amour" (2003), l'adaptació de l'espectacle francès "Le Passe Muraille", de Michel Legrand. I aprofitarem per repassar l'obra d'aquest compositor, des de les seves contribucions al cinema musical fins a la seva més recent obra, la cantata "Between Yesterday and Tomorrow", amb Natalie Dessay.

 • La perla: "Papa can you hear me?"
  Escolta àudio

  La perla: "Papa can you hear me?"

  Triar una única versió d'un tema de Michel Legrand, un dels compositors més prolífics del segle XX, no és senzill. Però tenim debilitat per "Papa Can You hear me?", de la pel·lícula "Yent" i hem escollit la versió més sentida, en veu d'una de les grans veus del jazz...

 • Falsettos i la SIDA
  Escolta àudio

  Falsettos i la SIDA

  La gran crisi dels musicals als anys 80 i 90 no va tenir a veure amb raons econòmiques o artístiques. La plaga de la sida va canviar la cara del teatre en molts aspectes. El revival del 2016 del musical que millor va retratar aquest canvi, ens serveix per parlar de totes les implicacions d'aquesta epidèmia en el món de l'espectacle: Falsettos, de William Finn.

 • La perla: Himnes d'esperança
  Escolta àudio

  La perla: Himnes d'esperança

  Un dels àmbits paral·lels al teatre musical que més va canviar a causa de la SIDA, va ser el del cabaret. Molts autors van compondre himnes d'esperança, resistència i visibilitat. En triem un dels millors.

 • Els millors: Canvis a Broadway
  Escolta àudio

  Els millors: Canvis a Broadway

  Repassem els canvis que l'arribada brutal de la SIDA va significar en la música, el so, la filosofia de Broadway i el món del teatre.

 • El racó de l'Òscar: El dimoni de West Side Story
  Escolta àudio

  El racó de l'Òscar: El dimoni de West Side Story

  L'autèntic dimoni de West Side Story no és Chino ni l'odi entre les bandes. És aquesta nota infernal que dóna cos a tota l'obra: la quarta augmentada.

 • La perla: "I feel pretty"
  Escolta àudio

  La perla: "I feel pretty"

  "I feel pretty" és possiblement la peça més versionada, destrossada i parodiada de tot West Side Story. Et presentem la darrera versió, en la veu de la Maria més insospitada: Bill Murray.

 • West Side Story
  Escolta àudio

  West Side Story

  Estem en ple any Bernstein i no podem no parlar del seu musical més important: West Side Story, que l'any passat celebrava 60 anys. L'obra més total d'un compositor que va saber trencar com pocs la barrera entre òpera, jazz, música llatina i musical clàssic. El clàssic popular del teatre musical és també el musicalment menys fàcil. Escoltarem de prop alguns dels seus temes en les millors versions.

 • El racó de l'Òscar: Diferències tècniques
  Escolta àudio

  El racó de l'Òscar: Diferències tècniques

  Amb la col·laboració de la cantant Mª Carme Mateu, l'Òscar Peñarroya analitzarà les diferents tècniques que diferencien el musical clàssic, l'actual i l'òpera.

 • La perla: Beyond the moon
  Escolta àudio

  La perla: Beyond the moon

  L'adaptació cinematogràfica de "Hello again" converteix Audra McDonald en una diva de la música disco.

 • Els millors: La trajectòria d'Audra McDonald
  Escolta àudio

  Els millors: La trajectòria d'Audra McDonald

  Repàs, premi a premi, de la trajectòria als escenaris d'Audra McDonald.

Anar al contingut