TOTS ELS ÀUDIOS
-
La perla: Sabeu què tenen en comú Nina Simone i Raphael?
Doncs que possiblement són la cara i la creu de com versionar cançons de "Hair".
-
Els fills de "Hair"
Fa 50 anys, a un teatre del off-Broadway, "Hair" trencava totes les regles dramatúrgiques, musicals i escèniques del musical tradicional. Aquesta setmana parlarem, més que del musical, d'allò que va començar a morir amb "Hair" i d'allò que va néixer amb ell: el musica rock, el musical conceptual, el musical de protesta.
-
El racó de l'Òscar: Introducció del rock als escenaris
Una de les grans revolucions de "Hair" va ser el canvi del so de Broadway. Òscar Peñarroya ens explicarà què va significar la introducció del rock als escenaris.
-
Barbara Cook i la mort del Broadway daurat
Aquesta setmana, Barbara Cook, la gran ingènua del musical dels anys 50, hauria fet 90 anys. La seva mort, aquest agost, marca la fi d'una manera d'entendre l'espectacle. Repassarem la seva vida des dels grans musicals dels 50 fins el seu renéixer al món del cabaret els anys 80.
-
-
"Come from away": musicals contra el terror
"Come from away" és el primer musical que, aquest 2017, ha parlat a Broadway sobre les conseqüències dels atemptats del 11-S del 2001 a Nova York. Un musical coral, divertit i molt humà que ens serveix per parlar de com el món del teatre musical ha enfrontat el seu patriotisme en temps d'adversitat.
-
El racó de l'Òscar: "Come from away" és un musical comunitari, més que un musical coral
Òscar Peñarroya ens explica la diferència entre fer un cor i un grup de solistes cantant a l'hora.
-
La perla: "What the world needs now is love"
Broadway s'ha implicat de moltes maneres en moltes lluites del seu país. Si voleu descobrir com ha reaccionat al darrer atemptat a casa seva, a Orlando, aquí ho teniu.
-
La perla: la versió "Cabaret" en català, amb Núria Feliu
No és fàcil trobar enregistraments de "Cabaret" en català. Però ho hem aconseguit!
-
El racó de l'Òscar: Com John Kander i Fred Ebb van plagiar-se a sí mateixos
Pot un compositor imitar-se a si mateix? Els autors de "Cabaret" ho van fer, en algunes de les seves cançons més populars. L'Òscar Peñarroya ens explica quines.
-
"Cabaret"
Amb motiu de la reestrena a Barcelona del clàssic "Cabaret" (John Kander i Fred Ebb) i per celebrar els 50 anys d'aquest espectacle innovador, repassem alguns dels millors enregistraments internacionals del musical, per entendre per què va intentar trencar els motlles del musical tradicional... i si realment ho va aconseguir.
-
El millor dels temps: "Maremar": l'evolució de Dagoll Dagom
Amb l'estrena aquests dies de Maremar, Dagoll Dagom entra en un nou terreny per ells: el jukebox de cantautor. Quan creiem que ja havien provat tots els formats, la companyia dona un nou gir a la seva carrera. Però és una evolució o un trencament? Hi ha un fill conductor en la trajectòria de la més respectada companyia de musicals del nostre país Entrevista amb Joan Lluis Bozzo i/o actors de l'espectacle Maremar.
-
-
"Next to normal" i la salut mental
Arriba a Barcelona "Casi normales", la versió en espanyol de l'americà "Next to normal", el primer musical comercial que ha gosat portar a escena la lluita personal, familiar i mèdica contra la malaltia mental. I aprofitarem per parlar de per què el teatre musical ha evitat ficar-se a fons en aquest tema fins ara.
-
La perla: "Loosing my mind" + "You could drive a person crazy"
La salut mental no ha estat tractada seriosament al musical comercial, que ha preferit relegar el tema a presentar bojos inconformistes o protagonistes excèntrics, o posant "boig" a determinades cançons. La perla d'aquesta setmana és un "mash-up" divertidíssim de dues d'aquestes composicions clàssiques.