TOTS ELS ÀUDIOS

 • Els millors del musical: moments irrepetibles
  Escolta àudio

  Els millors del musical: moments irrepetibles

  Moments emocionants dalt l'escenari, grans decisions als despatxos, nits d'estrena... La història del musical està feta d'instants màgics.

 • Els millors del musical (II): Les estrelles
  Escolta àudio

  Els millors del musical (II): Les estrelles

  Homes i dones de tots els temps que han donat veu i cara als grans temes de Broadway i Hollywood.

 • Els millors del musical (I): rere l'escenari
  Escolta àudio

  Els millors del musical (I): rere l'escenari

  Un repàs dels noms que han fet gran el musical: escenògrafs, directors, coreògrafs, organitzacions, productors... Els autèntics constructors del teatre i el cinema musical.

 • Reinventant Broadway
  Escolta àudio

  Reinventant Broadway

  Les cançons dels musicals han alimentat durant dècades el repertori de cantants de gèneres tan allunyats de Broadway com el jazz, el pop o l'òpera. Però s'adapta igual al country, al reggaeton, al cuplet? Us proposem un viatge per les versions més peculiars, arriscades i, per què no, demencials de la música de Broadway.

 • Afroamericans a Broadway
  Escolta àudio

  Afroamericans a Broadway

  Els musicals nord-americans han recollit sovint en els seus arguments i la seva història les lluites i els sacrificis de les minories del país. Avui centrem la mirada en com Broadway ha viscut l'evolució de la comunitat afroamericana des dels "minstrel shows" fins als repartiments racialment cecs.

 • "Un americà a París"
  Escolta àudio

  "Un americà a París"

  El 2021 es celebren 70 anys de l'estrena d'"Un americà a París", una de les obres que va definir el gènere musical cinematogràfic. Estudiem aquesta joia del cinema per entendre fins on podia arribar el geni creatiu en l'època daurada.

 • Les mil veus d'Ute Lemper
  Escolta àudio

  Les mil veus d'Ute Lemper

  Ute Lemper és una actriu de musicals o una totterreny que a més fa musicals? Repassem la personalitat creativa d'aquesta diva de l'escenari.

 • Calia "Sunset Boulevard"?
  Escolta àudio

  Calia "Sunset Boulevard"?

  Els 90 són anys de superespectacles i adaptacions teatrals de grans pel·lícules. Andrew Lloyd Webber és famós pels seus megamusicals, però potser adaptar la mítica pel·lícula de Billy Wilder era excessiu.

 • "Ragtime": Broadway fa història
  Escolta àudio

  "Ragtime": Broadway fa història

  En ple declivi dels megamusicals dels anys 90, un espectacle aconseguia ser genuïnament gran, no només en format sinó en esperit i contingut: "Ragtime" de Stephen Flaherty i Lynn Ahrens.

 • Cantants que salten de l'òpera al musical (i viceversa)
  Escolta àudio

  Cantants que salten de l'òpera al musical (i viceversa)

  L'òpera i el musical són dos estils musicals que utilitzen un llenguatge semblant però que tenen requisits tècnics i estilístics molt diferents per als intèrprets que s'hi dediquen. Com ha estat el viatge de cantants del món de la música clàssica al del teatre musical i viceversa?

 • Cole Porter: romàntic o cínic?
  Escolta àudio

  Cole Porter: romàntic o cínic?

  Enginyós, ballable, descarat, elegant, dolgut, juganer, elitista, popular, sensual, groller, intel·ligent, romàntic... Cole Porter va ser tot això i molt més, però quin és l'autèntic? L'Anna i el Francesc ho tenen clar, però possiblement no coincideixen.

 • "Grease", el musical
  Escolta àudio

  "Grease", el musical

  "Grease" és un musical que ha tingut molta repercussió en l'imaginari col·lectiu i gairebé tothom el coneix. Però coneixem sobretot la pel·lícula del 1978 i no tant el musical del 1972. Com va ser la seva gestació? Com sona la seva versió original? Com funciona l'argument? Repassarem la història i les històries d'aquest musical que ja ha fet ballar dues (o tres) generacions.

 • Broadway i jazz: una història d'amor
  Escolta àudio

  Broadway i jazz: una història d'amor

  Potser el rock, el country o la música electrònica casen malalment amb les melodies de Broadway. Però si un gènere ha sabut absorbir els estàndards del musical és el jazz vocal femení d'ahir i avui.

 • "The Secret Garden": una perla oblidada
  Escolta àudio

  "The Secret Garden": una perla oblidada

  Als anys 90, un musical va aconseguir fer-se un lloc al decadent panorama del musical americà fent un moviment arriscat: allunyar-se del rock i el pop imperants i utilitzar una dramatúrgia i una composició extremadament clàssiques. El resultat no podia ser més brillant que "The secret garden", l'obra de Lucy Simon i Marsha Norman.

 • "The Rocky Horror Show"
  Escolta àudio

  "The Rocky Horror Show"

  L'any 1973 s'estrena un musical que unia rock, transvestisme, terror i humor en una barreja només explicable als anys 70. Avui en dia, "The Rocky Horror Show" és un clàssic popular, però vol dir això que hagi perdut la força transgressora?

Anar al contingut