TOTS ELS ÀUDIOS

 • La Biblioteca de les Coses, un espai de préstec d'objectes
  Escolta àudio

  La Biblioteca de les Coses, un espai de préstec d'objectes

  Quantes vegades fas servir un trepant? Cal comprar eines, com martell, un corró de pintura per utilitzar, com a màxim un cop l'any? Ens hem acostumat a acumular objectes a casa que utilitzem de manera residuals. Aquí tenim una solució la Biblioteca de les Coses. Carles Crespo, gestor de la Biblioteca, ens explica com funciona i el que es pot agafar en préstec.
  · Pregunta: El préstec de les "coses" d'aquesta biblioteca és completament gratuït?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Quantes vegades fas servir un trepant? Cal comprar eines, com martell, un corró de pintura per utilitzar, com a màxim un cop l'any? Ens hem acostumat a acumular objectes a casa que utilitzem de manera residuals. Aquí tenim una solució la Biblioteca de les Coses. Carles Crespo, gestor de la Biblioteca, ens explica com funciona i el que es pot agafar en préstec. · Pregunta: El préstec de les "coses" d'aquesta biblioteca és completament gratuït? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Les competicions de la temporada a Baqueira-Beret
  Escolta àudio

  Les competicions de la temporada a Baqueira-Beret

  Fem un repàs del que ha estat el món de la competició aquesta temporada a l'estació d'esquí de Baqueira-Beret. Pep Albós, cap de màrqueting de Baqueira, ens mostra en dades el balanç de la temporada i del que significa per a l'estació.
  · Pregunta: Quantes curses s'han cancel·lat aquesta temporada per manca de neu?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pac de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Fem un repàs del que ha estat el món de la competició aquesta temporada a l'estació d'esquí de Baqueira-Beret. Pep Albós, cap de màrqueting de Baqueira, ens mostra en dades el balanç de la temporada i del que significa per a l'estació. · Pregunta: Quantes curses s'han cancel·lat aquesta temporada per manca de neu? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pac de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Tornaran els peatges amb la llei de la Mobilitat Sostenible?
  Escolta àudio

  Tornaran els peatges amb la llei de la Mobilitat Sostenible?

  Tot i que s'havia especulat amb la possibilitat que la nova Llei de Mobilitat Sostenible inclouria la implantació de nous peatge a les autovies, el text de la normativa no planeja el pagament per ús en aquest tipus de carreteres. Però cerca la manera de fer front a les 8.000 milions d'euros que costa el manteniment anual de la xarxa d'autovies de l'Estat
  · Pregunta: La nova llei de mobilitat sostenible contempla la implantació de nous peatges?
  · Premi: Llibre "El viento me lleva", d'Ismael Serrano.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Tot i que s'havia especulat amb la possibilitat que la nova Llei de Mobilitat Sostenible inclouria la implantació de nous peatge a les autovies, el text de la normativa no planeja el pagament per ús en aquest tipus de carreteres. Però cerca la manera de fer front a les 8.000 milions d'euros que costa el manteniment anual de la xarxa d'autovies de l'Estat · Pregunta: La nova llei de mobilitat sostenible contempla la implantació de nous peatges? · Premi: Llibre "El viento me lleva", d'Ismael Serrano. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Arriba un episodi de pluges i nevades
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Arriba un episodi de pluges i nevades

  Foto: Miquel Galceran
  · Pregunta: Un aeroport valencià va enregistrar un rècord de pluja intensa en 1 hora des de 1967 divendres dia 4. Quin? /> · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Miquel Galceran · Pregunta: Un aeroport valencià va enregistrar un rècord de pluja intensa en 1 hora des de 1967 divendres dia 4. Quin? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Tot sobre el rebuig, el projecte Terra Pagesa i entrevista a Sarai Sarroca, directora del Meteocat
  Escolta àudio

  Tot sobre el rebuig, el projecte Terra Pagesa i entrevista a Sarai Sarroca, directora del Meteocat

  MeteoMauri ens acosta la nova directora de Meteocat, coneixerem el projecte Terra Pagesa, impulsat per Unió de Pagesos, sabrem que se'n fa del rebuig i anirem a un establiment on freguen la perfecció, a Buira dins de, possiblement, la vall més verge del Pirineu.

  METEONEU – Nzero, ceres d'esquí 100% biodegradables
  METEOESCAPADES + METEOTAULA - Casa Masover, turisme rural i restaurant en un indret privilegiat del Pallars Jussà
  METEOAMBIENT - Què se'n fa, del rebuig?
  METEOTERRA – El projecte Terra Pagesa, impulsat per Unió de Pagesos
  METEOTEMPS – Sarai Sarroca, la primera dona al capdavant del Servei Meteorològic de Catalunya
  Quin temps farà? Un cap de setmana fred i amb alguns ruixats

  MeteoMauri ens acosta la nova directora de Meteocat, coneixerem el projecte Terra Pagesa, impulsat per Unió de Pagesos, sabrem que se'n fa del rebuig i anirem a un establiment on freguen la perfecció, a Buira dins de, possiblement, la vall més verge del Pirineu. METEONEU – Nzero, ceres d'esquí 100% biodegradables METEOESCAPADES + METEOTAULA - Casa Masover, turisme rural i restaurant en un indret privilegiat del Pallars Jussà METEOAMBIENT - Què se'n fa, del rebuig? METEOTERRA – El projecte Terra Pagesa, impulsat per Unió de Pagesos METEOTEMPS – Sarai Sarroca, la primera dona al capdavant del Servei Meteorològic de Catalunya Quin temps farà? Un cap de setmana fred i amb alguns ruixats

 • Sarai Sarroca, la primera dona al capdavant del Servei Meteorològic de Catalunya
  Escolta àudio

  Sarai Sarroca, la primera dona al capdavant del Servei Meteorològic de Catalunya

  L'any ha arrencat al Servei Meteorològic de Catalunya amb una nova direcció, amb Sarai Sarroca. L'entrevistem i descobrirem qui és i quin és el seu model de futur per al Meteocat. També ens anuncia una gran inversió en la renovació d'instrumental meteorològic.
  · Pregunta: La Sarai Sarroca és física o geògrafa?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'any ha arrencat al Servei Meteorològic de Catalunya amb una nova direcció, amb Sarai Sarroca. L'entrevistem i descobrirem qui és i quin és el seu model de futur per al Meteocat. També ens anuncia una gran inversió en la renovació d'instrumental meteorològic. · Pregunta: La Sarai Sarroca és física o geògrafa? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Casa Masover, turisme rural i restaurant en un indret privilegiat del Pallars Jussà
  Escolta àudio

  Casa Masover, turisme rural i restaurant en un indret privilegiat del Pallars Jussà

  Situada en un indret privilegiat al nord del Pallars Jussà, a la vall de Manyanet, hi trobem Casa Masover. Una casa rural i restaurant per gaudir d'una vall única en ple Pirineu. Descobrim aquest raconet de país amb Josep Palau, un dels socis de la tercera generació de Casa Masover-Restaurant.
  · Pregunta: La cuina de Casa Masover és més aviat de costelles i patates fregides o de cuina elaborada?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Situada en un indret privilegiat al nord del Pallars Jussà, a la vall de Manyanet, hi trobem Casa Masover. Una casa rural i restaurant per gaudir d'una vall única en ple Pirineu. Descobrim aquest raconet de país amb Josep Palau, un dels socis de la tercera generació de Casa Masover-Restaurant. · Pregunta: La cuina de Casa Masover és més aviat de costelles i patates fregides o de cuina elaborada? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruits secs, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Què se'n fa, del rebuig?
  Escolta àudio

  Què se'n fa, del rebuig?

  Molta gent ens demana què se'n fa, dels residus que posem al contenidor gris o del rebuig. I el que cal dir és que hem arribat a un punt d'eficàcia en què aquí intentem aprofitar-ho tot. José Luis Gallego ens explica què se'n fa i com es pot minimitzar.

  Pregunta: Quina part del rebuig aconseguim recuperar a les plantes de valorització?
  Premi: El llibre "Com és la teva energia?" de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Molta gent ens demana què se'n fa, dels residus que posem al contenidor gris o del rebuig. I el que cal dir és que hem arribat a un punt d'eficàcia en què aquí intentem aprofitar-ho tot. José Luis Gallego ens explica què se'n fa i com es pot minimitzar. Pregunta: Quina part del rebuig aconseguim recuperar a les plantes de valorització? Premi: El llibre "Com és la teva energia?" de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nzero, ceres d'esquí 100% biodegradables
  Escolta àudio

  Nzero, ceres d'esquí 100% biodegradables

  Aquí hi teniu unes ceres per als esquís, lliures de materials procedents del petroli i en consonància amb el medi ambient. Unes ceres biodegradables que no embruten la muntanya mentre esquiem. Entrevistem Guillem Capellades, director de l'empresa Marteen Sports World i responsable de la marca NZERO. Ells ens presentarà aquests productes i les novetats.

  · Pregunta: La cera Nzero es fabrica bàsicament amb derivats plàstics, derivats animals o derivats vegetals?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred, de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent, amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquí hi teniu unes ceres per als esquís, lliures de materials procedents del petroli i en consonància amb el medi ambient. Unes ceres biodegradables que no embruten la muntanya mentre esquiem. Entrevistem Guillem Capellades, director de l'empresa Marteen Sports World i responsable de la marca NZERO. Ells ens presentarà aquests productes i les novetats. · Pregunta: La cera Nzero es fabrica bàsicament amb derivats plàstics, derivats animals o derivats vegetals? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred, de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent, amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El projecte Terra Pagesa, impulsat per Unió de Pagesos
  Escolta àudio

  El projecte Terra Pagesa, impulsat per Unió de Pagesos

  Terra Pagesa és una iniciativa que facilita i fomenta la comercialització i el consum de productes de proximitat i de temporada provinents de la petita i mitjana pagesia de Catalunya. Aposta pel circuit curt de comercialització. Carles Vicente, responsable d'Organització i de Comercialització Agroalimentària d'Unió de Pagesos, i el col·laborador Jordi Puig ens expliquen aquest projecte, la seva filosofia i els seus objectius.
  · Pregunta: A quina ciutat ha començat el projecte de Terra Pagesa?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2018, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Terra Pagesa és una iniciativa que facilita i fomenta la comercialització i el consum de productes de proximitat i de temporada provinents de la petita i mitjana pagesia de Catalunya. Aposta pel circuit curt de comercialització. Carles Vicente, responsable d'Organització i de Comercialització Agroalimentària d'Unió de Pagesos, i el col·laborador Jordi Puig ens expliquen aquest projecte, la seva filosofia i els seus objectius. · Pregunta: A quina ciutat ha començat el projecte de Terra Pagesa? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2018, ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana fred i amb alguns ruixats
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana fred i amb alguns ruixats

  Foto: Magda Montagut
  · Pregunta: Aquesta setmana, un dels estats d'Austràlia ha enregistrat aiguats de més de 300 l/m2. Quin dels tres següents
  ha estat? Queensland, Austràlia Occidental o Victòria?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Magda Montagut · Pregunta: Aquesta setmana, un dels estats d'Austràlia ha enregistrat aiguats de més de 300 l/m2. Quin dels tres següents ha estat? Queensland, Austràlia Occidental o Victòria? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les energies renovables a les empreses, els carregadors elèctrics
  Escolta àudio

  Les energies renovables a les empreses, els carregadors elèctrics

  GreenMeteomauri aquesta setmana s'acosta a les restriccions en 27 municipis catalans per als vehicles més contaminants abans d'1 any. A més, llarga entrevista a Joan Vila, gran expert de la PIMEC en la implantació de renovables, i parla amb l'especialista en gamma blanca d'una gran empresa mundial dels electrodomèstics més sostenibles.

  METEONEU – Espot i Portainé, la màgia de la neu al Pallars Sobirà
  L'ENTREVISTA GREEN – El paper de les energies renovables a les empreses com a aposta de futur
  LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE – LG amb electrodomèstics amb categoria A, el nivell més elevat d'eficiència
  MOBILITAT – Comencen les restriccions al centre urbà
  EMPRESA i COMERÇ A+++ – Carregadors de cotxe elèctric
  Quin temps farà? I la pluja, quan arribarà?

  GreenMeteomauri aquesta setmana s'acosta a les restriccions en 27 municipis catalans per als vehicles més contaminants abans d'1 any. A més, llarga entrevista a Joan Vila, gran expert de la PIMEC en la implantació de renovables, i parla amb l'especialista en gamma blanca d'una gran empresa mundial dels electrodomèstics més sostenibles. METEONEU – Espot i Portainé, la màgia de la neu al Pallars Sobirà L'ENTREVISTA GREEN – El paper de les energies renovables a les empreses com a aposta de futur LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE – LG amb electrodomèstics amb categoria A, el nivell més elevat d'eficiència MOBILITAT – Comencen les restriccions al centre urbà EMPRESA i COMERÇ A+++ – Carregadors de cotxe elèctric Quin temps farà? I la pluja, quan arribarà?

 • El paper de les energies renovables a les empreses com a aposta de futur
  Escolta àudio

  El paper de les energies renovables a les empreses com a aposta de futur

  Entrevistem Joan Vila, empresari CEO de LC Paper, president de la Comissió d'Energia de PIMEC. Hi conversarem sobre el paper de les energies renovables a les empreses de cara al futur del país, del model energètic, del paper de les empreses en aquest nou rol energètic.
  · Pregunta: Joan Vila té formació universitària en enginyeria industrial i de tecnologia paperera cursada a dues universitats. Quines?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Òscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, suc de llimona amb mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Entrevistem Joan Vila, empresari CEO de LC Paper, president de la Comissió d'Energia de PIMEC. Hi conversarem sobre el paper de les energies renovables a les empreses de cara al futur del país, del model energètic, del paper de les empreses en aquest nou rol energètic. · Pregunta: Joan Vila té formació universitària en enginyeria industrial i de tecnologia paperera cursada a dues universitats. Quines? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Òscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, suc de llimona amb mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Espot i Portainé, la màgia de la neu al Pallars Sobirà
  Escolta àudio

  Espot i Portainé, la màgia de la neu al Pallars Sobirà

  Una escapada de cap de setmana dona per a dues esquiades. Espot i Portainé ofereixen un domini esquiable molt bo, fora de massificacions i d'ambient familiar. Bernat Baylina, responsable de comunicació i esdeveniments d'Espot i Port Ainé, ens parla de neu, de gastronomia i aventura.
  · Pregunta: Portainé disposa d'un hotel a peu de pistes o dins del domini esquiable?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que es vulgui: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Una escapada de cap de setmana dona per a dues esquiades. Espot i Portainé ofereixen un domini esquiable molt bo, fora de massificacions i d'ambient familiar. Bernat Baylina, responsable de comunicació i esdeveniments d'Espot i Port Ainé, ens parla de neu, de gastronomia i aventura. · Pregunta: Portainé disposa d'un hotel a peu de pistes o dins del domini esquiable? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que es vulgui: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Carregadors de cotxe elèctric Premium PSU
  Escolta àudio

  Carregadors de cotxe elèctric Premium PSU

  Aquí teniu una empresa catalana amb 40 anys d'història dedicada a la fabricació de tecnologia innovadora que ha saltat cap a la fabricació de punts de càrrega. Entrevistem Jordi Gazo, CEO de Premium PSU, que ens explicarà la transformació de l'empresa i el que n'espera de la mobilitat sostenible.
  · Pregunta: Quants anys fa que PSU es dedica a l'enginyeria elèctrica?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Aquí teniu una empresa catalana amb 40 anys d'història dedicada a la fabricació de tecnologia innovadora que ha saltat cap a la fabricació de punts de càrrega. Entrevistem Jordi Gazo, CEO de Premium PSU, que ens explicarà la transformació de l'empresa i el que n'espera de la mobilitat sostenible. · Pregunta: Quants anys fa que PSU es dedica a l'enginyeria elèctrica? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

Anar al contingut